Liste peste liste

Barbatul avea nevoie urgenta de pantofi. Pantofi comozi si rezistenti, talpa impermeabila si piele fina. Barbatul traia de unul singur, asa-i placea. Dincolo de perdeaua fina de Pascani se redescoperea in fiecare zi altul, deosebit de cel pe care intr-un mod egoist si idiot se incapatana sa-l arate celorlalti. Ceea ce ceilalti puteau eticheta mult prea simplu si mult prea repede drept „lenes” el caracteriza pur si simplu drept „comod”. O comoditate instalata incet dar sigur odata cu trecerea anilor si odata instalata, imposibil de alungat de azi pe maine.

Barbatul isi trata comoditatea hranind-o cu liste. Nenumarate liste colorate, ordonate, aliniate pe coli de hartie decolorata de ani si ingalbenita pe margine de prea multa liniste. Articole diverse randuite in ordinea prioritatii.

Barbatul avea nevoie urgenta de ceva fin, vechi si nu prea tare. Rosu sau alb, „peu importe”. Ceva care sa-l scoata din butoi, sa-l aseze molcom in rand cu lumea, dincolo de perdeaua fina de Pascani. Ceva care sa-i zguduie temporar existenta, doar temporar existenta.

Barbatul privea de multe ori mormanul colorat de rufe, inspira, respira, privea din nou si apoi inghitea pe nerasuflate un pahar plin ochi cu apa calaie de la robinet. Barbatul avea nevoie urgenta de o masina de spalat rufe. De capacitate cat mai mare.

Privind lista de cateva minute bune, barbatul calcula in gand. Dintotdeauna ii placuse calculul mental, in tinerete excelase in calcul mental. Acum insa calculul mental nu-i mai iesea din prima, ii lipseau cateva zeci bune, nu stia in ce moment le pierduse pe drum, le pierduse si gata, rezultatul era dovada crunta a trecerii anilor. Barbatul avea nevoie urgenta de ceva economii bune, cat mai rapide economii bune, atat cat sa-i poata acoperi pierderile inerente datorate trecerii. Inevitabilei treceri.

Barbatul nu cautase dinadins, nu cautase fortat, nu cautase mai deloc. Ochii ii picasera intr-o zi pe un concept si de atunci barbatul zambea de cate ori isi amintea. Conceptul avea un nume si taman acest fapt dadea esenta alegerii intr-un final facute.

Barbatul isi privea duios pantofii comozi de piele cu talpa impermeabila sorbind pe indelete un Murfaltar vechi. In casa mirosea a „Dero” proaspat intins la uscat.

Cash-back-ul il rearanjase frumusel pe linia de plutire, umplandu-i zecile lipsa si redandu-i cheful de calcul mental. Barbatul era multumit si asta era vizibil cu ochiul liber. Explicatia fusese facuta intr-un final publica cu litere de-o schiopa:  Aduna.ro, locul unde orice vis poate deveni realitate, „site-ul care vă poate arăta cum puteți să învățați ca banii să se întoarcă la voi” .

Aduna. ro site-ul care creaza oportunitati imprevizibile ! (*)

(*) O campanie special concepută pentru perioadă 20 ianuarie – 3 februarie 2014 propune fiecarui utilizator nou înregistrat 10 lei automat în cont.

Acest articol a fost scris pentru BlogalInitiative, campania “Aduna.ro : Invata banii sa se intoarca la tine!”

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s