Renasterea

Scenariul pe scurt : o poveste de dragoste autentica, cu prieteni pentru prieteni

Personajele: Cascadalcut, Deltomata, Patrunlaco, usturdelul, Deltomata, delcombina frigorifica, Delridichea

Muzica : Instant Crush – Daft Punk , New World Sound : Thomas Newson

Episodul 1 : Intalnirea

Intre Deltomata si Cascadalcut fusese un fel de dragoste la prima vedere. Se cautasera peste ape, peste poduri, se intalnisera  dincolo de dealuri intr-o delcombina frigorifica, el obosit si subtiat dupa o lunga si grea zi de munca, ea, rosie si emotiva..  li se amestecasera pur si simplu gandurile, gusturile. Se intalnisera, se placusera, se urmasera.

Cascadalcut isi amintea si acum boarea, acea boare tarzie de fata de masa scuturata cu burta plina si chef de vorba pana-n miez de noapte, tandretea gestului, femeia cu voce asezata si gesturi masurate, mirarea citita in ochii patrunlacului „la ora asta se vine ?”, noaptea agitata printre sticle de tot felul, lumina dincolo de usa, forma diferita, intregita, renasterea, da, renasterea … Deltomata cu lacrimi scurgandu-se pe obrazul dolofan, emotia senzatiei, zambetul la baza capacului, tandretea ambientala, gustul deltomatei, caldura prietenilor. Vanturile, dealurile, gusturile …

Intregita de gustul putin acid al deltomatei, Cascadalcutul renastea pe zi ce trecea, hranit de amintiri laptoase, oh , cate amintiri laptoase.

Delaco, cu prietenii, pentru prieteni !

Episodul 2 : Regasirea

Despre prima jumatate din viata Cascadalcutul avea amintiri vagi. Un gard derapanat intr-o margine de ulita, doua vaci intr-un sens sau altul,  o aroma de fan aruncat in trei capite coscovite de ploi si rest dealuri cat sa vezi cu ochii,.  Ce-i ramasese insa impregnat printre pori din acea perioada indefinita era gustul laptelui proaspat si mireasma de trifoi. Delvacutelor nu le retinuse numele si nici culoarea, le presupunea doar cu ugerele cat dealurile dimprejur si mersul taraganat inganat de ritmul pasnic al talangilor grele.

Amintirile Cascadalcutului incepeau cu adevarat intr-un zgomot de fond marcat din cand in cand de cate o remarca legata de supletea materiei, de gustul autentic, de culoarea perfecta si elasticitatea dovedita de lama fina a cutitului de bucatarie.

Amintirile Cascadalcutului se continuau intr-o forma triunghiulara de zile mari, o voce inteleapta de femeie „sa mai lasam si pe maine ceva”, un fund de lemn cu miros de brad, doua maini delicate dincolo de zgomote, dincolo de toate… Dincolo de toate se culcase triunghiular intr-un cerc,  se visase cilindiric, cand agitat, cand uleios, lasciv, intre doua vise se impregnase cu un fir de patrunlaco si aroma de usturdel proaspat. Apoi se trezise fix roata in mijlocul unei multimi curioase.

Se simtea intreg, se simtea dorit, mana, mana femeii, vocea femeii „poftiti la masa !” , incredulitatea delridichilor, „era randul nostru”, lascivitatea firelor golite de aroma, masa, masa pusa…

Amintiri, cate amintiri …Ciuful batut de vant al patrunlacului,  lacrima de recunostiinta a  Deltomatei „bine-ai revenit”, gulerul ridicat al borcanului cu gem,  renasterea, da, renasterea, supletea dovedita de lama cutitului, inca un triunghi, inca o amintire…Glasul femeii „sa mai lasam si pe maine ceva”, un fund de lemn cu miros de brad, doua maini delicate dincolo de zgomote, dincolo de toate…

Dincolo de toate doar Delaco cu toti prietenii cu tot !

Acest Articol a fost scris pentru SuperBlog Spring 2014.

P.S.  Cele doua clipuri  nu au caracter comercial, ci doar de divertisment pentru cititorii blogului.

Anunțuri

9 gânduri despre „Renasterea

  1. M-am tot intrebat daca sa ma joc cu Delaco asa cum ne jucam la duzina de cuvinte inventate, dar intr-un final am renuntat la idee. Vad ca tu ti-ai oferit si ne-ai oferit acest 2 in 1.
    S-au potrivit bine fotografiile tale in poveste… 🙂

    • La mine a fost clara muzica. de la bun inceput. Restul a fost mai greu … Daca n-ar fi fost scartaiturile alea … Ce sa-i faci, informatica asta… Macar de-ar fi scartait de la inceput as fi cautat altceva. dar nu, a scartait dupa doua zile de munca intensa. Oricum, m-am amuzat. Succes si tie !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s