La umbra firului de iarba

Era o iarba verde si grasa taiata breton pe diagonala firului. Din loc in loc cateva tufe de lalele rosii, nu foarte inalte, rosu intens sa atraga ochiul. Pahare cu picioare lungi, interminabile, isi clateau privirea prin lichide spumoase, transparenta velurata servita „de la gheata”.

Isi dorea demult un loc verde si liber. Pana nu demult se amagise cu „lasa c-o sa vina el si momentul si te va lua pe sus” si apoi continuase capitolele de acolo de unde le lasase, „ghirlande de ibiscus la marginea lacului, geana in geana, gand-cuvant”. Visase cu ochii deschisi ani in sir, un lac sub un plop, o iarba verde si lunga, o muzica discreta in fundal.

Si-n rest albastru cat sa cuprinda cerul si-n jurul cerului tot restul.

Isi dorea spatiu, cat mai mult spatiu. Spatiu si muzica in surdina. Clinchet de pahare, discrete clinchete de pahare,  forfota in formare.  Din cand in cand cate o tufa de lalele rosii. Fum in surdina, doar o adiere, „sa va indicam directia: urmariti vantul, prima la stanga pe marginea lacului”, carbuni inabusiti in zeama de protap, clichete fine de pahare, grupuri in formare…

Salon-Toujours-lAmour-28-250x250

Isi dorea demult un loc verde si liber.

Si acum il avea,  dincolo de clinchete, dincolo de forfota, dincolo de vant, spatiu cat sa cuprinda toate cuvintele „care cuvinte ca mi le-am pierdut pe toate?”, spatiu cat sa fosnesca toate faldurile, falduri peste frunze, frunze amagite de vant, vant-cuvant. „Care cuvant ? ”

„Da …Cuvantul dat” …

Spatiu cu gust de fum, spatiu-clinchet, pahare cu picioare lungi, spumoase, transparenta delicata, bule fine, cat mai fine. Spatiu-tufe, tufe rosii, rosu-lalea, musai lalea.

Era o iarba verde si grasa taiata breton pe diagonala firului si inconjurata de invitati, grupuri in formare, tufe discrete pe marginea lacului „sa curga sampania in pahare cu picioare in formare !”

Era o iarba libera, un spatiu verde, taiat la mustata. Era o  iarba taiata breton pe malul unui lac la umbra unui plop. Se serveau bule, bule fine, pe platouri patrate printre tufe rosii. Rosu-lalea. Fosneau faldurile acoperind cuvintele, „sa lasam muzica in fundal, sa ascultam frunzele, sa ne privim, doar sa ne privim”.Fosneau bulele fine pe marginea conversatiilor-zambete, fumul pisca discret atat cat sa nu muste, vantul indica in contunuare directia „tinteste protapul si apoi urmareste-i urma”.

De ce spatiu? Pentru definitie, fara coada, fara limite.

De ce verde? Pentru iarba.

De ce iarba? Pentru ca umple bine spatiul.

De ce bule fine si muzica-n surdina?

Pentru ca vrei sa-ti alimentezi cuvintele. Cu ganduri.

De ce lac? Pentru ca asa a fost sa fie. Visele. Cine sa le inteleaga? Sa le lasam fara explicatie, un lac si gata pentru ca asa trebuie sa fie.

De ce tufe? Musai de lalele pentru ca ai avut prea putine lalele si doar atunci cand vroiau ele.

De ce protap? De ce fum? Pentru ca merg cu o palinca.

De ce palinca? Pentru ca ai crescut la umbra unui prun. Si prunul la umbra ta. Si asa mai departe.

De ce toate acestea? Pentru ca orice vis poate deveni cu adevarat realitate !

„Salon du Mariage Toujours l’Amour” : locul in care visele devin realitate !

Salon-Toujours-lAmour-29-250x250

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2014 Proba 3 -Salon du Mariage Toujours l’Amour

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s