Detaliul ca arta

Si urcam, numarand pana la 16.  Si numaram gafaind, pierzandu-ma intre doua spatii. Abia de urcam, peretele gol si plin de gauri inghitea lumina acra si rece a neonului. Gafaiam impleticindu-ma dizgrations intre doua trepte prea inalte, peretele gol ma inghitea incet, cu suflu cu tot, undeva cineva lasase o usa deschisa, se auzeau clinchete de pahare, o masina de spalat mormaia infundat, ajungeam la zero si o luam de la capat pana la 16, peretele alb devenea gri si griul estompa putin gaurile.

Urcam ignorand peretele, astupand gaurile cu amintiri, colorand griul cu verde, gafaiam pierzandu-ma intre doua picaturi minuscule scurse din greseala pe o lespede bruta, ciment necizelat, simteam culoare, cantam culoare, intre doua strofe pictam puncte fine pe peretele-spatiu, spatiu stors de gauri, urcam gafaind cu ochii inchisi, „doctor Deco ia toate gaurile astea si umple-le cu ce vrei tu, amesteca peretele cu cate trepte vrei si fa sa iasa o alura acceptabila, arunca cativa stropi, arunca un detaliu, acel detaliu de ampla semnificatie, detaliul care rastoarna, detaliul care sa scoata din anonimat si scara si peretele, detaliul care sa inchida gura gaurilor si treptelor brute si cimentului necizelat”.

Untitled-11-165x175

„Doctor Deco mai traseaza o forma, indiferent, la alegere, o forma din linii si puncte, verde la capete, restul nu conteaza, da viata peretelui gri, inghite spatiile cu puncte verzi, aprinde veioza cu picior doctor Deco, sa te vad mai bine, nu, nu mai gafai, ai simitit cum totul s-a schimbat de cand ai lasat secundele de capul lor ? – lasate de capul lor secundele s-au strans  toate in jurul orei sapte la taifas, lasa ceasul sa-si slobode secundele doctor Deco, arunca un covor rosu peste treptele astea brute doctor Deco si hai la un ceai. ”

EWH005_2-165x175

„Inca 16 trepte dupa inca 16 trepte, sa caut cheia doctor Deco ca tare m-au mai obosit treptele astea si peretele si gaurile si treptele, era sa ma pierd intre doua etaje doctor Deco, noroc cu esarfa cu pasari cantatoare ca am ajuns sa-mi caut cheia si sa-ti pot multumi in numele treptelor, in numele griului devenit verde, in numele fostelor gauri, in numele muzicii ambiante si nu in ultimul rand in numele scarii. ”

Singing-Bird-Print-Scarf-165x175

Cu atatea mici si semnificative detalii scara a devenit o scara celebra, de cand am luat ceaiul impreua doctor Deco – mai tii minte doctor Deco ai ales o infuzie de portocala – de cand am luat ceaiul impreuna scara a devenit celebra, de atunci chiar nimeni nu mai ia liftul, chit ca mai exista unii care gafaie dar ce poate fi mai minunat decat un gafait intr-o opera de  arta?

Doctor Deco, arta de a face dintr-un detaliu o opera de arta nu este la indemana oricui si asta-i mana de specialist. Dar ce-ti spun eu tie ?

Pentru cei ce  doresc sa simta minunea detaliilor – decoratiuni interioare – pe propria piele, o singura adresa , fizica , tangibila, la indemana chiar oricui : Str. Blanari nr. 12, Bucuresti.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2014.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s