Ea se imagina dragon

Când era mică mama îi vorbea despre prinţese şi balauri care scoteau abur şi foc şi fum şi ea o asculta pe mama cuminte imaginându-şi scena cu mii de detalii si culori. Discul de vinil scârţăia şi ei îi plăcea scârtâitul acela, era semnul ei, semnul trecerii prin acea epoca de demult. Epoca aceea în care lucrurile erau aproape toate imaginate.Printre două cărţi, două cozi, două poveşti. Ea nu se imagina niciodată prinţesă, era prea simplu să te imaginezi prinţesă, toate fetele de pe stradă aceea în pantă se imaginau prinţese.

Nu era amuzant să te imaginezi la fel ca toti ceilalţi.

Ea se imagina dragon. Mirosul de fum îi aducea aminte de bunica şi aburul scos pe urechi tot de bunica. Bunica era strămoşul dragonului din ea, bunica răzbătea bătând viaţa la fund cu o matură de paie. Aşa era bunica, o femeie dragon despre care toată lumea vorbea de bine. Scria şi în ziare despre bunica, despre lupta ei cu războaiele de ţesut. Despre victoria ei zilnică în lupta cu războaiele de ţesut. Ea nu înţelegea pe vremea aceea, ea era mică şi oamenii din jur erau prea mari pentru ea. Viaţa ei era un pachet imens de bucăţi ale unui întreg. Ea nu reuşea să reconstituie întregul. Ea era o bucată din întreg şi asta îi era suficient.

Anii au trecu, bunica s-a dus, războaiele s-au transformat, dragonul din ea a crescut mare şi tare şi a răzbit anii prin bucăţile acelea ce au devenit multe, din ce în ce mai multe. La un moment dat au devenit atât de multe încât au început să cadă, una câte una bucăţile cădeau şi ea a început să scoată fum şi abur şi, amintindu-şi de bunica şi de războaiele ei a intrat în război cu bucăţile acelea multe. A luat puţin din fiecare bucată, esenţialul, şi a pus cap la cap cu puţinul din altă bucată şi tot aşa până ce-a ieşit de-o viaţă.

Viaţa dragonului  în lupta lui cu timpul.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s