Textul există și personajele există și toate vor dăinui linkurilor și notelor

A urmat proba cu personajul cu nume de cod. Trebuia să-l construim, să-i atribuim ceva caracteristici și să-l punem la lucru. Treaba lui era să detecteze pierderi de căldură la blocuri. În fine, ceva de genu’. Să meargă pe teren, să constante, să ia notițe și să propună ceva planuri de amelioarare.

Cel puțin așa mi-am închipuit eu personajul acesta magic.

Mi-a plăcut felul în care a fost transpusă tema în cerințe. Avea un fel de … nu știu ce, ceva care inducea avânt. Energie. Dorința de a creea în sensul descris.

E greu să creezi un personaj credibil. Adică să-l inzestrezi cu două mâini, două picioare, o pereche de ochi, nas , gură, burtă, asta e simplu. Te uiți în jur și descrii ce vezi. Ceea ce este greu insa, este să-l dotezi cu ceva caracteristici non-fizice. Un comportament coerent, ceva principii, un fel de a vedea lumea, florile, oamenii, animalele, blocurile, pierderile energetice, în fine, cu genul acesta de caracteristici.

Și, cel mai greu și mai greu e să păstrezi coerența personajului în ceea ce zice și ceea ce face și ceea ce gândește.
Mi-a plăcut ideea, am luat-o ca un challenge. Am creat deci personajul Victor, prieten cu Mircea, prieten la rândul lui cu Sandu, cel de la care pornise de fapt totul. Sandu și apartamentul lui de 4 camere de la etajul 3 care nu putea fi reabilitat din cauza lui Nae, Gicu și Mia, toți pensionari. Complicat, nu?

Eu m-am distrat teribil lucrând la toate personajele astea. Trebuia o coerență individuală a lui Mircea, personajul de legătură între tote articolele, a lui Sandu, a lui Victor-agentul, a tuturor pensionarilor care se opuneau abilitării.  Si o coerență globală.

Povestea pleaca de la un fapt real : un apartament în Drumul Taberei și niște vecini care n-au găsit interesul unei contribuții de 30 de lei pe luna. Drept pentru care, n-a fost să fie majoritate drept pentru care blocul arată ca pe perioadă Impuscatului. Fix la fel.

Trist.

Articolul n-a impresionat, nu am înțeles exact motivele, probabil că nu era în sensul imaginat de sponsor. Sau poate că sponsorul s-a pierdut în atâtea personaje. Cert e că nu există niciodată compatibilitate cu sponsorul asta. La o ediție anterioară, articolul scris pentru sponsorul asta, a fost foarte rău punctat-adică foarte puține puncte, nu foarte puțini bani, să ne înțelegem bine – dar a existat interes pentru alt auditor care a plătit 50 de lei – deci puțini bani, nu puține puncte să ne înțelegem bine – ca să schimb ceva linkuri.

Am schimbat puține puncte pe puțini bani.

Nici de data asta n-a fost să fie puncte prea multe dar textul există și personajele există și toate vor dăinui linkurilor și notelor.

Cam asta ar fi planul.

Articolul, fara trimiteri, aici

Reclame

2 gânduri despre „Textul există și personajele există și toate vor dăinui linkurilor și notelor

  1. Pingback: De estetică nu putea fi vorba că era complet inutilă | Blog discutabil

  2. Pingback: Blocu-i bolnav și dârdâie iarna | Metafora buzz-ului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s