Ca să inventez, trebuie să mă adaptez

M-am născut demult, undeva la intersecția timpurilor, prin anul 4000 înainte de Hristos, în Mesopotamia. Pe atunci, demult, oamenii aveau o nevoie mare de certitudini. De semne venite  „de sus” care să garanteze conținutul și identitatea creatorilor de cuvinte. Prima mea formă ca semn, a fost o bucată de argilă cu inscripții distincte în relief. Mi se spunea sigiliu și veneam din latinul „sigillum”, diminutivul lui „signum”.

Semnul.

ArgilaSursa : Wikipedia –  Sigiliu, Uruk, anul 4000 înainte de Hristos  

Din noaptea timpurilor omul a crezut în semne. Semnul care certifica apartenenta la rang. Semnul care clasifica și decidea rangul. Semnul care autentifica autoritatea rangului. Semnul ca autoritaritate absolută, cuvântul legii.

M-am născut demult, undeva la intersecția timpurilor și oamenii m-au asociat instinctiv autorității instituțiilor publice. Justiției supreme, păstrătoare legală a sigiliilor (în franceză –  “ Garde de Sceaux” , Ministerul de Justiție).

Stampila argint

Sursa: Wikipedia –  Sigiliul in argint al familiei Ciciarelli de Cicerello

De-a lungul veacurilor m-am reinventat și-am renăscut ștampilă. Alt “fel” de semn. Alte vremuri, alți oameni.

“Altfel” de semn.

Aceeași asociere instinctivă făcută de oameni:  aduc încă în casa oamenilor autoritatea instituțiilor publice. Confirm drept autentic și certific. Confirm și trec mai departe. O viață dedicată oamenilor.

În România, imediat după Revoluție, oamenii au început deodată să înființeze firme. Multe firme. Cine spunea firma spunea „Ștampilă!”  Asocierile nu mor odată cu anii. Era nevoie urgentă de mine! Multe ștampile !

In Romania, imediat după Revoluție, am trăit perioada mea de glorie. De la Napoleon încoace nu mă simțisem atât de utilă. În România de atunci erau la modă ștampilele rotunde și COLOP a inventat primul suport de ștampilă rotund. Suportul de pus la adăpost semnele.

Omul modern are încă nevoie de semne. Semnul care aduce însemnul. Nu mi-e frică de apartenența oamenilor la asocieri moștenite din generație în generație.

Nu mai sunt doar semnul care autentifica. Sunt ștampila care se re inventează constant. “The spirit of innovation”- sunt la aceași viteză cu oamenii si asteptarile lor.

Sursa : site COLOP

În 2001 COLOP mi-a dat puterea de a călători odată cu oamenii. De a mă re-inventa odată cu oamenii. Din 2001 sunt prima ștampilă de buzunar din lume. Văd locuri obiceiuri, simt schimbarea. Simt nevoia de mișcare a oamenilor. Nevoia de comunicare a oamenilor. Viteza cu care se schimbă viața oamenilor.

Presimt următoarea mișcare a oamenilor. Mă adaptez la nevoile oamenilor. Ca să inventez, trebuie să mă adaptez. Să promovez apartenența oamenilor la o ideea, o stare, o așezare, un sentiment de încantare. Promovez ușor și repede: pe lemn, pe sticlă, pe plastic, pe piele, pe pereți.

Poseta

Sursa : site goole + personalizare

Pentru că am ascultat dorințele oamenilor, m-am reinventat ecologică, cu conținut minim de 65% de plastic reciclat. Pentru ca m-am adaptat oamenilor am creat versiunea Flash cu număr crescut de amprentări fără retușare. Și, pentru dorința oamnilor de a combina utilul cu plăcutul, am re-nascut  pix.

Sursa : site COLOP

Ca să inventez, trebuie să mă adaptez. Să contribui la dorința constantă a oamenilor de a schimba ceva. Demult, undeva la intersecția timpurilor, dorințele oamenilor călătoreau pe pergamente îngălbenite de timp. Dura mult călătoria dorințelor și, datorită sigiliilor, dorințele oamenilor se transmiteau autentificat. Autentificare de primire.

Corespundea forma.

Azi inteligența obiectelor completează inteligența oamenilor. Nevoia de comunicare a oamenilor.  Nu mai există timpul necesar pergamentelor. Presimt următoarea mișcare a oamenilor, mă reinventez și renasc : DOMO_STAMPILA. Ștampila inteligentă care răspunde dorinței de a comunica a oamenilor cu ambientul. Deschid porți, aprind lumini, dau căldura pe temperatura ideală oamenilor. Lansez programul de primire a omului. Ștampilez casa și ștampilez omul. Datorită mie omul comunică cu casa.

part_actu_domotique_desktop

Sursa : google

Omul modern se mișcă repede dar uită unde își lasă cheile. Cheile nu au încă gură să strige… Cheile nu rezonează cu dorința omului de a le găsi repede. Eu rezonez cu omul și mă reinventez iar și iar și dau gură cheilor să urle. La cererea cheilor întru satisfacerea dorințelor devin KEY_STAMP. Ștampilez cheia, ștampilez omul, creez corelația dintre cheie și om. La semnalul omului, găsesc cheia.

În versiunea următoare, voi renunța la cheie și voi rămâne la om. În versiunea SUPER_KEY_STAMP voi ștampila doar omul și voi asocia codul ușii la inteligența mea. Ca orice ștampilă modernă urmăresc inteligent evoluția omului.

Ștampilez sentimente și marchez cu amprenta mea, oamenii. Toți stampilăm în fel si chip. Știi, amprenta aceea pe care tu o asociezi unor comportamente. “Gigel face greșeli gramaticale” – eu nu stampilez invizibil, prin fapte și vorbe. Gigel nu încasează. Vorbele mele nu lasă urme. Semnele mele, atingerea mea certifica calitatea omului. Autoritatea faptei. Corelația dintre om și semn. Asocierea dintre om și casă. Om și cheie. Inteligența omului devine inteligența mea.

Mi se spune uneori că-s prea rotundă, prea plină de mine și puțin cam autoritară. E doar forma din fața aparențelor. Genetica vremurilor moștenită de pe vremea când mi se spunea sigiliu.

Vin de departe si continui să urmăreasc genetica omului.

Acest articol a fost scris pentru  SuperBlog 2017  – proba COLOP

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s