Merg pe instinct și logică și înaintez ușor dar sigur

 „Am cunoscut odată ,în Franța o tipă. O chema Miriam, lucra pe partea de comunicare, imagine, relații cu publicul, era însărcinată cu al doilea copil în luna a 7-a și avea un șef super deștept, super stăpân pe situație, super bun negociator, super bun vânzător. Tipul reușea să vândă aproape orice, aproape oricui. În afară de toate acestea, omul nu avea alte calități. Omul era practic  căsătorit cu job-ul sau și asta reprezenta tot universul lui. Acolo, în centrul universului creat de el, se simțea stăpân pe situatie. Șeful lui Miriam ar fi trecut drept erou dacă nu ar fi cerut tuturor să fie fix ca el. Căsătoriți cu “job” – ul, cu obiectivele trasate, să viseze strategie la orice oră din zi și din noapte și să construiască tactică de dimineața până seara.  Miriam era brunetă, nu foarte înaltă, nu foarte frumoasă dar foarte atrăgătoare prin felul ei de a nu fi clona perfectă a șefului .

La un moment dat, Miriam a fost pusă în situația de a prezenta un produs în locul șefului. Miriam nu știa prea multe despre produse, nu era om tehnic și nici nu i se spusese vreodată că ar fi trebuit să fie. Prezentarea căzuse prost, șeful era ocupat cu alt client și Miriam trebuise să se transforme peste noapte în  clona perfectă a șefului. Să vândă orice oricui, orice. Circa 3 milioane de euro plus licențele anuale de utilizare. Miriam nu fusese atunci nici pe departe clona perfectă a șefului. Miriam fusese ea și cucerise prin simpla ei prezență. Prin prestație. Apăruse în fața unei săli pline machiată discret și îmbrăcată într-o rochie neagră, mulată, extrem de sexi.  

Imi aduc aminte cât de mult mi-am dorit atunci să fiu ca Miriam. Dezinvoltă, stăpână pe situație, atrăgătoare prin felul de a fi și prin felul de a privi oamenii. Cu încredere, cu sinceritate . Direct.  Perfectă și atât de sexi în rochia neagră mulată peste burta imensă, în 7 luni.

Niciodată nu mai văzusem o femeie însărcinată atât de sexi.”

Extras dintr-un articol apărut pe BlogDiscutabil , blog de societate și analiză al Danei Toader  – blogger ambasador Hotmama.ro .

De ce povestesc toate acestea? Pentru că, privind-o pe Miriam acolo, în fața acelei săli pline, în rochia ei neagră mulată peste burta aceea mare, ei bine, privind-o pe Miriam mi-am dat seama cât de falsă și deformată era imaginea pe care mi-o făcusem despre  ce înseamnă conceptul de sexi și despre ce înseamnă femeia puternică și sexi în orice situație.

Desigur, pe atunci nu exista Hotmama.ro, cel mai „hot”magazin online dedicat gravidelor și mămicilor care alăptează și nici eu nu-mi puneam încă problema de a deveni blogger ambasador Hotmama.ro.

Între timp, lucrurile s-au schimbat, au trecut anii, s-a schimbat puțin mentalitatea și în România, româncele au devenit mai independente, au început să-și acorde mai mult timp și mai multă atenție, să caute lucruri de calitate și care să le scoată în evidență frumusețea, comerțul „on-line” a explodat, au apărut bloggeri, acei extratereștrii care scriu din propria plăcere a de scrie, au început să se înmulțească parteneriatele dintre firme și bloggeri, a apărut conceptul de blogger ambasador, era 2.0 a adus o mai mare interacțiune între producător și cumpărător, modelul de business a devenit „client centric”, totul a început să fie construit în așa fel încât experiența clientului final să primeze. Încet-încet, mărcile au înțeles și au adoptat schimbarea integrând din ce în ce mai mult clientul în felul în care își concepeau și comecializau produsele.

Revenind la Miriam și la felul ei seducător și sexi de a capta atenția din postura atât de dificilă a unei viitoare mămici, mi-am impus un exercițiu intelectual relativ deficil pentru mine : cum ar fi dacă aș deveni blogger ambasador Hotmama.ro? Cum ar fi dacă aș promova  atașamentul față de hainele de gravidă, hainele de alăptare?

Eu nu știu cum e să fii însărcinată, nu știu cum e să cari kilogramele acelea suplimentare cu tine timp de 9 luni, habar nu am stă treaba cu grețurile, cu salturile de umor și cheful de mâncăruri trăznite la miezul nopții.

De aceea , dacă ar fi să devin  blogger ambasador Hotmama.ro, aș începe prin a înțelege conceptul de haină „hot” în viziunea unei viitoare mămici. Aș ruga-o deci pe Dana Lalici, autoarea blog-ului   Sexul Slab  să capteze, să analizeze și apoi să înțeleagă percepția de „hot” a viitoarelor mămici. Este un concept SF? Compensează într-un fel starea de vomă? Transpirația excesivă? Privirile pasagerilor din autobuzul 139 ?

Prin intemediul blogului Danei Lalici aș întreba femeile însărcinate ce anume  înseamnă pentru ele o garderobă ‘hot’?

  • “Hot”-sexi?
  • “Hot”-ușor de purtat?
  • Materiale “Hot”- naturale?
  • Super-“Hot” de comandat on line, la orice oră din zi și din noapte ?
  • și încă, și mai “Hot”, de livrat, mereu gratuit?

Apoi aș aborda problema prin prisma celor care știu despre ce vorbesc.  Adică, ele, femeile care au trecut sau trec prin starea de viitoare mămici sau de proaspete mămici.

Aș face un parteneriat cu blogger-ul și mama Cristina Lincu – pentru că ea, Cristina , e mamă de 3 băieți , ea știe „ce și cum” și a scris și o carte despre cum e să fii mamă de trei băieți – și aș ruga-o să publice interviuri cu viitoare mămici sau despre mămici care alăptează, să scrie articole din propria experiență, să transmită de fiecare dată un mesaj puternic despre ce înseamnă să te simți bine în pielea ta ca viitoare sau proaspătă mămică.

Ar ieși probabil ceva de genul :

Anca, 25 ani, viitoare mămică 

„Este foarte greu, ca viitoare mamică, să te gândești că poți fi sexi când îți colcăie hormonii prin tot corpul. Datorită site-ului Hotmama.ro, sunt sexi fără să vreau. Hainele  de gravidă sunt prin concepție comode și, în același timp , „hot”. Când mă îmbrac cu pantalonii „perfect-fit” devin deodată super-femeia capabilă să treacă peste grețuri, peste hopuri și peste tot”.

Pantaloni Perfect Fit

  Sursa foto : site Hotmama.ro

Laura, 35 ani, luna a 7-a 

„Când ai o burtă până la urechi și transpiri ca un porc, ceea ce îți dorești cel mai mult și mai mult este să redevii tu, cea mai gingașă și mai sensibilă făptură de pe Pământ. Hainele de gravida de la Hotmama.ro m-au ajutat să mă simt eu. Sunt fabricate din materiale naturale, materiale care respiră și care fac din transpirație un concept antic.”

 Felicia, proaspătă mămică

„Am născut acum 2 luni și viața mea s-a schimbat radical. Șerban este minunea mea cea mai mare. Am fost o viitoare mamă frumoasă, și, după ce am născut, mi-am dorit să rămân frumoasă și activă. să-mi reiau viață socială, să continui să fiu femeia puternică și implicată social. Datorită bluzelor super „Hot” de la Hotmama.ro am continuat să fiu eu, Felicia-mama și, în același timp, Felicia- femeia. Hainele de alăptare de la Hotmama.ro au fost perfecte pentru ce am vrut sa continui sa fiu!”

White Top Model

 Sursa foto : site Hotmama.ro

Bianca, 30 ani, proaspătă mămică, un pic depresivă

„M-am îngrășat mult în timpul sarcinii. În luna a 9-a arătam că o vacă scoasă la plimbare. Hormonii jucau șah cu corpul meu și eu îmi pierdusem toată încrederea în mine. Eram o legumă deformată, plângeam de dimineață până seara. Am născut-o pe Delia la 6 dimineața după o noapte de calvar. Cănd am văzut-o, am început să plâng. Ceea ce a urmat a fost teribil. Plângeam încontinuu și nu reușeam să redevin eu. Până într-o dimineață când am dat din întâmplare de site-ul Hotmama.ro. Mi-am șters lacrimile și am căutat o rochie care să mă facă să redevin eu. O rochie care să-mi redea încrederea în mine. Am cumpărat-o on line si am redevenit eu”

Și, pentru că o „mamă” este, prin definiție, o femeie extrem de puternică, aș face un parteneriat cu Chic-Elite, revista femeilor de succes. Aș aborda succesul prin prisma Anei, mamă de 3 fete care, după 3 luni de la nașterea Elei, a decis să accepte postul de director de marketing propus de Paul. Ea, Ana, proaspăta mămică și încă femeie, a făcut „pasul cel mare” îmbrăcată într-o rochie albastra, super „hot”, super sexi, super comodă în care se simțea deja gata de atac. Încrederea în sine este punctul de plecare, restul se construiește încet-încet.

Rochie Roma Blue

Sursa foto : site Hotmama.ro

Dacă ar fi să fiu vreodată blogger ambasdor Hotmama.ro, aș pune clientul în poziția centrală. Aș face un parteneriat cu Adriana Tirnoveanu, autoarea blogului Insiră-te mărgăritare și aș ruga-o să scrie poveștile începutului. Cum a fost să devin mămică? Cum, de la o simplă privire pe site-ul Hotmama.ro, mă îndrăgostisem de rochia cu flori roz și de femeia încrezătoare care o purta.

Cum a fost să vreau să înceapă totul?

Rochie Rose Garden

Sursa foto : site Hotmama.ro

Totul a început simplu, ușor. Sunt blogger ambasador al Hotmama.ro și, chiar dacă nu stiu cum e să fii insărcinată, nu știu cum e să cari kilogramele acelea suplimentare cu tine timp de 9 luni, habar nu am stă treaba cu grețurile, cu salturile de umor și cheful de mâncăruri trăznite la miezul nopții, merg pe instinct și logică și înaintez ușor dar sigur.

Acest articol a fost scris pentru  SuperBlog 2017  – proba Hotmama.ro

6 gânduri despre „Merg pe instinct și logică și înaintez ușor dar sigur

  1. Multumim foarte mult pentru articol si pentru ideile creative! Va invitam sa va bucurati de cele mai frumoase haine pentru gravide si pentru alaptare pe http://www.hotmama.ro Introduceti in cosul de cumparaturi codul „hotmama10” si o sa va bucurati de reduceri la finalizarea comenzii ❤

  2. Dana, din instinct și logica …aș înainta și eu cu tine in astfel de proiecte. Iți doresc succes și azi sper sa aud vestea pe care mi-o doresc. Felicitari pentru tot!

  3. Se pare ca totusi nu e locul 3, nu? Tare mi-as dori sa fie primul, pentru dreptatea din lume. Nu prea ma mai manifest pe grup, nu mai am timp sa las comentarii si de citit mai citesc prea putin pe bloguri, dar oamenii care imi plac, imi plac la fel de mult si statornic si cand le vorbesc si cand tac. Astept vestea buna si rasplata meritata a atator eforturi din partea ta.

    1. Nu mai e nici un loc. Situatia a creat polemici, se va rejuriza cu alt juriu. Nu ma mai implic, nu ma mai intereseaza, am fost jignita pe grup, mi-e scarba . Next

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s