Jurnal de SuperBlog – când nu știi să creezi senzația de năvălire

Simplu, scurt, fără stil.  Fără năvăliri. Doar adevarat.

Prima probă, prima notă.

83 din 100. Locul 75. Youpi.

Îmi vine să fac o groapă în pământ și mă ascund acolo. Să treacă. N-a fost nevoie de groapă, a trecut. Am găsit o carte, am început să o citesc. “Un om sfarsit” – intelectualul în luptă cu mediocritatea. Nu cred în coincidențe dar uneori pică la fix.

Între timp a venit primăvara, au scos capul primii muguri, ascult frunzele cum cresc și tac. Ați încercat?Pe grupul FB sponsorul scrie mesaje de mulțumire. Eu citesc mesajele de mulțumire.
Numai mulțumiți pe acolo, mă abțin.

S-a apreciat senzația de “dor de ducă”

Eu mă tot duc, sunt genul de călător cu acte în regulă. Ammanul îl cunosc mai bine ca Bucureștiul, știu oamenii, străzile, mâncărurile, starea aceea de Orient pe care numai fiind acolo o poți simți cu adevărat. Constat că nu m-am dus în sensul sperat de sponsor.

În definitiv nu era vorba de dus … S-a apreciat umorul și mai ales, impulsul creat în rândul cititorilor de a năvăli într-o agenție de turism. Chestia e că eu nu năvălesc niciodată într-o agenție de turism. Există și vacanțe fără năvălire.

Mă întreb retoric de ce n-au specificat că se dorea năvălire ?

Am făcut contestație, să fiu sigură că n-am înțeles greșit nota. În definitiv poate fi o greșeală de apreciere. Eu și cu judecățile mele de valoare … Suntem ceea ce ne imaginăm. În general îmi imaginez chestii nasoale. Textul cu pricina … a fost printre puținele dați când mi-am imaginat chestii faine. Am dat-o în bară. Să-mi fie învățătura de minte.

N-am creat dor de ducă, n-am făcut clienții să năvălească. Pe grup continua mulțumirile din partea sponsorului, din partea participanților, e minunat, e zen, e o lume ideala, acolo, pe grup.

Stau pe margine și constat că n-are nici un rost să mă amestec.  Nu vreau sa stric zen-ul starii de multumire generala. Il citesc pe Gi si mă amuză.  Si el se abtine.

Locul 75, undeva la coada clasamentului are avantajul că e … jos. Privesc lumea de jos și-mi pare plină. E de bine. De sus mi-ar fi parut mică.

Ascult în continuare cum crește iarba și-mi sorb cafeaua privind cerul. O adevărată năvălire interioară mă cuprinde. Decid să tratez lumea cu umor.

7 gânduri despre „Jurnal de SuperBlog – când nu știi să creezi senzația de năvălire

 1. Ești teribilă. M-ai făcut să râd și mi-ai ridicat moralul căzut de ceva vreme în groapa Marianelor 🙂 Aveam oleacă de dubii dar acum sunt sigură că nu te îndoiești de adevărata ta valoare, îți răzbate încrederea din fiecare rând scris și asta e bine. Știi doar că ai o în jur o mulțime de oameni care te apreciază sincer iar eu fac parte dintre ei așa că… keep going! Matematic vorbind ai șanse la primul loc și dacă îți dorești atât de mult lucrul acesta sper să ți se îndeplinească dorința.

  1. De ce ai moralul asa de jos? Eu credeam ca detin recordul absolut in ultima vreme. Se poate ? Ca nu ma indoiesc de adevarata valoare? Aiurea, imi pun mii de intrebari in ultimul timp, crede-ma. Chestia este ca, recunosc, nu ma asteptam sa fiu asa de prost notata la textul cu pricina. Chiar deloc. Daca as fi scris „Ana are mere si le gusta in fiecare zi” as fi inteles. Dar … Se pare ca viata rezerva uneori surprize minunat de acre. Chestia cu experienta asta este ca pot sa scriu ce vreau, cum vreau, pe nimeni in afara de mine nu va interesa. Locul 1? E o gluma, nu? Iti multumesc de sustinere, promit sa continui cinic.

 2. Am dat și eu un comentariu, de apreciere (pentru că puțini sponsori fac asta) și nu de mulțumire. Sper să existe o rectificare a notei la contestație. Mult succes în continuare!

  1. Radu, dar fiecare face cum simte. Eu nu am nimic cu cei care au simtit nevoia sa se exprime. Eu zic doar ca eu n-am putut strica zen-ul acele dragut de acolo. Cum ar fi sunat oare „va multumesc ca mi-ati permis sa vad lumea de jos; pare asa de mare. De sus ar fi fost atat de mica ” ? Sau „va multumesc ca m-ati facut sa-mi petrec o sambata intreaga sa montez filmulete dragute pentru a nu face oamenii sa navaleasca ? ”

   In ceea ce ma priveste,n-as fi multumit in nici un fel. „Va multumesc pentru mi-ati permis sa scriu un articol gratis pentru dvs „? sau „va multumesc pentru ca ne-ati multumit ca nu ne-ati putut multumi pe toti”? Acum pe bune. De ce sa-i multumesc unui sponsor ? El e singurul care trebuie sa multumeasca.

 3. Noroc ca in concursul asta asa cum cazi, tot asa te ridici. Pot sa pun pariu ca o sa urci galopant in clasament (ceea ce deja se intampla 😉 ).

  1. Youpi, youpi, am urcat 24 de locuri. E ceva ! Ce sa ma fac acum cu cinismul meu? Il pastrez , desigur ca il pastrez, sigur imi va mai trebui de acum pana la capat? Care capat? Cine poate sti?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s