Îl ascultasem tăcând ca iepurele într-un câmp de furaje bogate în proteine

Chiar înainte să fie 30 martie 2018 fusese odată ca niciodată un iepure. Eu.

afis-Peter-Rabbit

Mă numesc  Peter, Peter Rabbit, am ochii mari și sunt iepure din tată în fiu. Aventura de iepure mi-am început-o devreme, în cartierul de vest al regatului IEPU-RÂS într-o familie de iepuri aproape la fel de iepuri ca și mine. Diferența dintre mine și ceilalți iepuri era ca eu purtam doar o jachetă albastră pe care pusesem ochii la vârsta de câteva zile și acolo îi lăsasem.

In plus de asta, imi plăceau la nebunie morcovii.

Datorită acestui detaliu, la prima vedere nesemnificativ,  devenisem încet – încet un iepure și mai morcov-dependent decât alții. Datorită acestei dependențe, reușisem să-mi dobândesc statutul de cel mai clar-văzător iepure cu putință. Altfel spus, vedeam totul foarte clar. Iepuri de prin toate regatele veneau la mine cu liste lungi de iepu-bleme pe care le rezovam cât ai zice „iepurii mănâncă morcovi și morcovii nu”.

Sursa foto : InterComFilm

Într-o zi a venit la mine iepurele Clorabbit din regatul vecin cu o iepu-blemă și lungă și lată. Renunțase la listă căci, oricum ar fi luat-o, n-ar fi încăput. Îmi povestise cât putuse el de scurt și la obiect care îi era baiul și, în tot acest timp eu îl ascultasem tăcând ca iepurele într-un câmp de furaje bogate în proteine.

Spre sfârșit îmi picase morcovul și îi spusesem :

„Cu alte cuvinte, ești indragostit , nu?” 

Lui Clorabbit îi picase fața și rămăsese așa, fără față, timp de câteva secunde bune. Apoi îmi spusese

“Da”

Îmi fusese milă de el, se pierdea des în detalii, așa că mă oferisem să-l ajut s-o cucerească repede și defintiv. O chema Iepumița, avea ochi albaștri și locuia în regatul vecin, IEPU-ROS, într-o cușcă galbenă, într-o casă la parter. Clorabbit știa că pe proprietarul casei îl chema Cumva și o ținea pe Iepumița în cușcă pentru că … rodea tot ce întâlnea. De unde și numele regatului.

Bătusem laba și, ca să nu mai frece atâta frunză de morcov cât e ziua de lungă, îi propusesem lui Clorabbit să punem împreună planul la cale. Calea până în regatul vecin trecea printr-un câmp și câmpul nu avea încă plan. Pe scurt, de aceea.

Am construit planul A și apoi planul B.

În planul A eu livram pizza și Clorabbit se strecura să fure cușca. Planul B era în caz că planul A nu mergea și era fix pe dos. Adică eu furam cușca.

Aplicasem întâi și de toate planul cu pizza. Găsisem regatul IEPU-ROS relativ ușor, identificasem o pizza relativ bună – mozzarella, jambon, sos de roșii, mare, pufoasă, nici pic de morcov – sunasem la ușă „Dring, Dring”, ieșise Cumva relativ repede să vadă cine sună. Mă privise din cap până în picioare și-mi spusese

„Măi, tu ești iepure !”

Pentru că nu puteam să-l contrazic, îi pusesem pizza sub nas și-i spusesem:

„Ia uite, miroase bine , nu?”

Cumva, conform așteptărilor, mă privise așa, portocaliu și răspunsese plictisit, în dorul lelii

„Cred că ai greșit adresa!  Hai, roade la altă ușă !”

Pentru că eram în regatul IEPU-ROS, nu o luasem deloc ca pe o insultă, ci din contră. Mă asteptam la reacție și, pentru că știam că trebuie să trag de timp, lansasem o întreagă campanie publicitară …

„În caz că nu sunteți mulțumit de mozarella, vă pot recomanda pizza fragedă cu morcovi  în două feluri de aluat”

… pe care Cumva o refuzase politicos e motiv că era alergic la morcovi.

În tot acest timp Clorabbit ar fi trebuit să profite de moment și să se furișeze cumva în casă, să fure cușca cu Iepumița cu tot. Cum să se furiseseze Clorabbit în casă ? Punctul acesta era singurul neclar în tot planul A și tocmai de aceea Clorabbit nu găsise calea pentru că nu exista plan pentru cale. Clar ca zeama de morcov !

În planul B îmi trebuia o anagramă. Auzisem una la radio și picase la fix. Începusem planul B prin a-l învața pe Clorabbit să o recite pe de rost:

„Ești tare la religie, ai un trădător la cină care, anagramat, dă o marcă de mașină”

Clorabbit nu se prinsese din prima, nici din a două. De fapt nu se prinsese deloc așa că pierdusem ceva timp cu el să învețe măcar textul. Până la urmă îl învățase, sunase la ușă „Dring-Dring” , Cumva supărat,  întrebase :

„Cine-i acolo?”

Și la faza asta Clorabbit se blocase din nou pentru că, din nou, faza nu era în plan. Nu departe de faza care nu era în plan, eu îmi rodeam ungiile și interveneam până la urmă în ajutorul lui Clorabbit:

„Cin’ să fie ?  Tanti Aglaia”

Cumva mirat, nici nu mai știa cine cu cine vorbește și, confuz, se uita când la Clorabbit când la ușă, căci eu eram ascuns după ușă.

Între două mirări și trei confuzii, reușisem să mă strecor, să iau cușca galbenă cu Iepumița cu tot, să ies din casă, să îi zic „Pssss” lui Clorabbit , să îi zic din nou „Pssss” lui Clorabbit, să mă enervez că nu mă bagă în seamă, să las cușcă așa, baltă, cu tot cu Iepumița  și să mă duc direct la ușă să – l iau pe Clorabbit pe sus, să nu-l găsesc la ușă pe Clorabbit căci Cumva se arătase interesat de anagramă și-l invitase la o cafea, să stau ca un … în fine, ca mine,  afară cu Iepumița în cușcă, să mă uit la Iepumița, o dată, de două ori, să deschid cușca la a treia privire și să mă îndrăgostesc pe loc, infinit de clar și pe veci de Iepumița care și acum stă lângă mine și citește, curioasă să vadă ce va ieși din toată povestea asta.

Din toată povestea asta a ieșit ceva foarte frumos, o viață de doi iepuri  infinit de clar și pe veci îndrăgostiți și, în curând,  pe 30 martie 2018,  va ieși și filmul la cinema în Romania.

Eu, Peter Rabbit și alte întâmplări.

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018, proba InterComFilm

 

 

6 gânduri despre „Îl ascultasem tăcând ca iepurele într-un câmp de furaje bogate în proteine

    1. Citind comentariu ma gandesc ca de ce nu, in definitiv e bine sa incerci ceva nou, nu? Din cand in cand macar? Multumesc fain, abia astept sa citesc scenariul tau.

  1. Dacă iepurașii tăi ar fi cunoscut palindromul ”epurașul ușa rupe” le-ar fi fost mai ușor. în a evada.
    Succes la superblog. Îți doresc jurii inteligente. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s