Îmbătrânesc întinerind văzând cu ochii !

Primul „Wow!” din viața mea a fost atunci când mi-am dat seama că pot să nu semăn cu bunicul. Era imediat după gala Superblog 2017 și tocmai ce folosisem pentru prima dată Fiolele cu Acid Hialuronic și Vitamina C – Gerovital H3 Hyaluron C

Multă vreme crezusem că a îmbătrâni înseamnă a aduce din ce în ce mai mult cu bunicul:  văicăireli, remarci acide, comentarii gratuite. Apoi mi-am dat seama că estetica îmbătrânirii ține de felul în care fiecare își construiește propriul echilibrul interior. Începând din acel moment mi-am impus să îmbătrânesc altfel.

Lucrurile au fost mai complicate decat credeam …

Până în decembrie 2017 mi-a fost foarte greu să îmbătrânesc frumos. Practic imposibil.  Decalajul dintre „mine-spirit” și „mine-trup” începuse cumva să se lățească de vreo 5 ani de când tot simțeam că există din ce în ce mai mult „vreau” și din ce în ce mai puțin „pot”. Dădusem vina pe oglindă spunându-mi că se comportă fix ca televizoarele acelea cu imaginea setată în modul “lateste cât să umple ecranul” dar știam că nu-i vina oglinzii. Oglinda spunea multe, “eu spirit” continuam să lupt cu lipsa de adaptabilitate a fizicului la schimbare, strângând cu dinții de cei 18 ani în jurul cărora mă obstinam să mă rotesc cu încăpățânarea unei albine care a pus ochii pe o floare suculentă. Floarea mea suculentă se numea nostalgie și tot restul care gravita în jurul ei reprezenta o formă ciudată de melancolie căruia multă vreme mi-a fost greu să-i găsesc un nume.

Și totuși țineam cu dinții strânși de conceptul de echilibru ideal dintre minte și corp și trasam planuri peste planuri. Împotriva aparențelor, continuam să cred că îmbătrâneam frumos și sigur. Lin. Mintea știa foarte bine ce avea de făcut, corpul suferea încă de inerție.

Mental făceam sport în fiecare dimineață, tot mental alergam pe traseul pe care mental îl stabileam cu strictețe ca să pot evita câinii din cartier și zonele sumbre de la marginea pădurii.

Mental urcam pe jos cele 5 etage până la birou și tot mental executam conștiincios setul de genoflexuni reglementare pentru o bună sănătate a articulațiilor și a inimii.

Mental încercam să elimin pâinea, zahărul și grăsimile și tot mental începeam fiecare masă cu o porție consistență de fibre : salată, brocoli, fasole verde.

Mental duceam o viață ca la carte și tot mental mă felicităm pentru perseverență.

Trăiam mental într-o lume ideală în care nu existau obstacole. Mental totul era bine și asta făcea parte din frumusețea și perfecțiunea interioară a „eu”-lui meu. Interior îmbătrâneam frumos.

Cam așa stăteau lucrurile cu mentalul: îmbătrânea întinerind văzând cu ochii. Dintr-o perspectivă optimistă eram pe calea perfectă spre frumusețea absolută a sufletului. Mai aveam puțin de migălit la “a fi în momentul prezent”, “a acceptă fără a judeca” și … la “a uita” dar între timp s-a rezolvat.

Mental interior mă bucuram de o formă máximă. Cu partea fizică a fost mai greu dar , adresând frumusețea din perspectiva fizicului, partea pozitivă este că, de când am câștigat la Superblogul 2017 din toamnă un set de fiole cu acid hialuronic și vitamina C, au început să mi se atenueze ridurile și să-mi dispară cearcănele. Mi-a plăcut atât de mult senzația de bine creată de produs, încât am cumpărat cadouri de Crăciun cu acid hialuronic și vitamina C la toate cunostiintele apropiate, inclusiv mie.

Pentru că am considerat că merit un pic mai mult că toate cunostiintele, am profitat și am adăugat sub brad și o cremă antirid de noapte Gerovital H3 Hyaluron C pentru regenerarea pielii pe timpul nopții și pentru prevenirea apariției ridurilor noi  și o cremă antirid pentru conturul ochilor si buzelor   bogată în acid hialuronic pur și lipozomal și îmbogățită cu vitamina E cu efecte antirid, de umplere a ridurilor, efecte hidratante și de protecție a pielii

După 3 luni de folosire, efectul  a fost atât de miraculos încât mentalul a luat-o pur și simplu razna inchipuid un fizic într-o formă maximă de frumusețe și rezistentă la obstacole de tot felul, inclusiv trepte, pante, sacoșe pline și ceva kilometri buni de parcurs în ritm alert.

Cum am putut constata pe propria piele că se pot estompa ridurile într-o foarte  scurtă perioadă de timp cu ajutorulul produselor de calitate disponibile în toate supermarketurile, hipermarketurile și magazinele de profil din țară, precum şi din magazinele de brand Gerovital și online, pe farmec.ro, am început să cred că-mi pot transpune forma maximă de frumusețe mentală într-o formă maximă de frumusețe fizică rezistentă la obstacole de tot felul, inclusiv la inerția fizicului de a urma calea trasată, atât de frumos și atât de ideal, de mental. De atunci  există din ce în ce mai mult „vreau” și din ce în ce mai mult „pot”.

De când mi s-au estompat ridurile, viața mea a devenit roz și eu am căpătat speranța că există posibilitatea echilibrului perfect între cei 18 ani din cap și tot restul.  De câteva luni încoace am început să îmbătrânesc întinerind văzând cu ochii !

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2018, proba Farmec

3 gânduri despre „Îmbătrânesc întinerind văzând cu ochii !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s