Să fiu în cu totul și cu totul alt univers ?

S-a terminat. Până la urmă am aterizat pe locul 9. Chinezii sunt fanii cifrei 9, eu nu mai știu al cui fan mai sunt.

Ultimul articol, ultima notă. 98.  Pare să fi placut. Cele care au plăcut mai puțin au luat 97. Cineva spunea că e vorba despre dispersii. Asta e! Am găsit explicația. Unora, când nu le place, nu le place vizibil. Altora doar sensibil. Am avut ghinionul defazajului dintre unii și alții.

Fix înaintea liniei de sosire mi-a pierit entuziasmul. Plăcerea de a scrie. Puterea de a inventa senzații și cheful de a despica firul în patru. Nu-mi place să scriu forțat. Forța rupe sentimentul.

Îmi pare rău că articolul  lui Gi cu cauza legată de singurătate nu a fost înțeles. Lungimile de undă sunt variabile. Ceea ce contează este ceea ce rămâne în urmă.

Senzația momentului prezent este una de decalaj profund. Să fi greșit locul? Să fi greșit firul?  Să fiu în cu totul și cu totul alt univers ? Să fie paralel ? Să fie perpendicular ? Să fie !  Și va fi !

Va fi un caleidoscop de senzații și simțiri. Și apoi va fi ceva mai complex la care încă mai despic. Unele lucruri încep prin a fi despicate, altele prin a fi pur și simplu. Prefer de departe lucrurile care sunt pur și simplu.

Uneori însă „pur și simplu” nu se petrece. Întâmplarea are regulile ei absconse și atunci e nevoie de timp. Timpul le rezolvă încet pe toate. Ar fi multe de spus despre timp așa cum ar fi multe de spus și despre virgule. Niciodată nu reușesc să le pun pe toate și mai tot timpul le greșesc locul. Asta înseamnă că nu sunt ? În accepțiunea epocii pare că vírgula contează. Epoca pune accent pe detalii, se selectează după virgule.

Să fi greșit locul? Să fi greșit epoca?  Să fiu în cu totul și cu totul alt univers ? Să fie paralel ? Să fie perpendicular ?  Să fie !

5 gânduri despre „Să fiu în cu totul și cu totul alt univers ?

  1. Pentru mine a fost o încântare să ye descopăr. Învăț și am învățat din fiecare articol al tău. Îți spun sincer felicitări pentru premiile primite și locul din clasament nu are o așa mare importanță, părerea mea, deoarece e o simplă sumă, uitând de momente. Și tu ai avut momente extraordinare, unele fiind din fericire, răsplătite

  2. Scuze, l-am trimis din greșeală și nu mi-am terminat ideea. Sunt complet în asentiment cu tine, referitor la articolul lui Gi. Am rămas cu un gust amar. Spor și inspirație să ai în continuare. Eu voi fi aici, citindu-te cu drag 🙂

    1. Multumesc ! E adevarat ca locul e doar un numar cu o poveste. Si, ceea ce ramane in urma jocului, sunt textele si senzatiile. Au fost multe texte bune, abordari originale, stilistica, originalitate. Felicitari pentru parcurs si multi cititori ! La proba cu creditele … hmmm … exista undeva, candva, departe o poveste intre mine si juriul, indirect dar tot poveste. Stiam de la inceput cum se va termina. Stiam si ca X e prieten cu Y si ca Z simpatizeaza mai mult cu W decat cu Q. Asta a stricat tot zenul concursului. De fapt, de la un moment dat nu a mai fost concurs. A devenit altceva.

      1. Mulțumesc! Nu cunosc povești din culise, din fericire 🙂 Eu am fost convinsă că factorul uman își va spune cuvântul, într-un fel sau altul și mi-am promis să nu mă demoralizez. Acum am avut noroc, poate pentru că eram la prima participare. Totuși îmi mențin părerea că nu contează așa de mult o notă, cât faptul că textele noastre au fost apreciate și în afara competiției, de oamenii care ne urmăresc. Pentru mine a fost foarte important asta. De exemplu, cel de la credite mi-a fost preluat de mai multe comunități de părinți cu copii cu dizabilități. Este cel mai citit articol de pe blog vreodată :)))) 100 de puncte nu mi-ar fi oferit această mulțumire, așadar asta a fost cea mai mare reușită pentru mine în acest concurs. În plus am descoperit oameni talentați. Eu asta iau cu mine din Spring SuperBlog. Restul…chiar nu contează.

      2. Ai dreptate ca ceea ce conteaza cel mai mult este ceea ce ramane in urma, ceea ce au apreciat cititorii. Efectul „termen scurt” este ca uneori e frustrant : sa fii judecat „de” sau „de” … Am aobservat si eu ca cele mai apreciate si citite articole nu au fost cele cu note mari …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s