Uneori îmi vine să îmi construiesc o casă în fiecare zi

Știi?… Nu credeam că vei reuși vreodată să te scuturi de sentimentul apăsător al abandonului. Eu sunt altfel.  Uneori îmi vine să îmi construiesc o casă în fiecare zi. Sunt suma visurilor care mă reprezintă și, la cum mă știi, aș putea să construiesc palate. Știu, tu ai încercat de multe ori să privești toată nebunia asta eliberat de sentimentul bucuriei de a-ți vedea visul cu ochii. Știu că te-ai împotmolit mărunt și des și că ai promis de fiecare dată să nu te mai arunci cu capul înainte cu gândul la perdeaua fină de Pașcani din sufrageria orientată sud. Faptele, ți-am repetat eu la infinit, faptele croiesc visele și nu invers.

Desigur, a fost o  mare îndrăzneală prima ta faptă și ți-ai asumat un mare risc cu terenul cumpărat dintr-un „coup de foudre” inexplicabil. Nu ai încetat să-ți explici gestul și ai pierdut un timp prețios să-ți asumi libertatea aceea imensă de a nu găsi altă logică posibilă decât cea sentimentală. Da, o iubeai enorm pe Didina și, da, de dragul ei, ai fi fost în stare să dezvolți pasiuni subite pentru gresia bej de 60×60  sau pentru căzile albe de forme ovale.

Știi? Îmi pare teribil de bine că recenziile video ale clientilor satisfăcuți ai „Vindem-ieftin.ro”  te-au convins și mi-ai urmat sfatul !

vindem ieftim banner-producatori-si-sigla-cu-macarale

Sursa foto : Vindem-ieftin.ro

Îmi amintesc … Te găsisem  asezat în mijlocul terenului. Un spațiu trist presărat cu pachete de diverse mărimi. Aveai aerul disperat al omului în luptă cu destinul.  Lucrurile merseseră toate împotriva capacității tale de a fi.

Mă sunaseși pe mine să-mi descrii brutalitatea rezultatului indus de faptele tale. Ți se năruiseră – îmi spuseseși – toate visele și erai într-un fel de vid de intenție, faptă și direcție.  Îți vorbisem atunci pentru prima oară despre conceptul „Vindem- ieftin.ro” iar tu, ascultându-mă, începuseși să redevii.

Ca să îți dovedesc că se poate, îți arătasem câteva filmulețe în care oameni mulțumiți de livrare își împărtășeau bucuria cu ceilalți. Ai zis să încerci și tu și ai încercat.

La sfatul meu, ai cumpărat totul dintr-un singur loc și asta te-a scutit de drumuri multiple și inutile. Ai economisit astfel timp și bani. Ai plătit un  adaos mic, de doar 10%  (*). Ai beneficiat de o reducere  de 25 %  pentru că ai comandat centralizat (**) și toate produsele au sosit însoțite de certificate de garanție.

vindem ieftim imagine-vindem-inceput.jpg

Sursa foto : Vindem-ieftin.ro

Ai avut o consultanță în achiziții și, foarte important, pentru că ai făcut fix la fel ca Vasile din Galați, Ioan din Giurgiu sau Bogdan din Suceava și ai realizat o recenzie video cu livrarea produselor, ai beneficiat de o reducere suplimentară la următoarea  comandă.

Știi? Îmi pare teribil de bine că ai renunțat la orgoliul care te definește mi-ai urmat sfatul. Acum, Didina e fericită în cada albă de formă ovală și tu ești zen în sufrageria luminoasă cu perdele de Pașcani.

Experiența ta, inainte de „Vindem-ieftin.ro”, fusese devastatoare …

Pentru  că tu imaginezi profund și des culori, înclinații și deschideri diverse pentru acoperișuri cu forme îndrăznețe și schimbări multiple. Ca și mine, tu ești suma visurilor care te reprezintă dar tu, spre deosebire de mine, tu nu poți trece abstract peste  etape  neprogramate și deviații adăugate faptelor. Ceea ce încerc să-ți explic, este că faptele sunt dictate de alegeri și alegerile depind de context.

Știu, odată terenul cumpărat, ai trecut printr-un șir neprogramat de alegeri proaste :  din motive știute doar de tine, ți-ai ales prost motorul de căutare. Ai decis să cauți de unul singur, din ușă în ușă, cel mai bun preț posibil la materialele pentru structură și fundație, termoizolații, tencuiala decorativa Weber, acoperiș, vata bazaltica fatada. Ai căutat preț de cinci uși și, din cauza bătăturilor provocate de atâta umblet, ai comandat ce ai gasit într-o arie de dimensiuni acceptabile pentru picioarele tale umflate. De-ai dezumflat doar când ai văzut prețul final și ai constatat că n-ai beneficiat „per global” de nici o amărâtă de reducere.

În plus, când a venit vremea să fii livrat, a trebuit să îți iei o lună întreagă de concediu fără plată și să aștepți livrarea coletelor. O livrare în intervale foarte largi de timp . Ai trăit atunci cea mai lungă și mai largă lună din viața ta. O lună plină, presărată cu un munte de pachete lipsă,  o mare de pachete lăsate în voia lor, si un mic infinit de pachete “doar putin avariate”.

Atunci, după acel șir neprogramat de alegeri proaste, te-ai decis să te oprești, să te așezi în mijlocul terenului cu ieșire la stradă și să mă chemi pe mine. Te-am salvat !

 

(*)   față de adaosul practicat de lanțul de distribuție clasic în care se aplică în medie 15% adaos distributor si, în plus, 25% pentru costuri de depozitare.

(**) între 10-30% dacă comanzi centralizat materialele necesare de construcții

Articol scris  pentru SuperBlog 2018, proba  Vindem-ieftin.ro 

Povestea textului :  Pentru că se dorea o îmbinare între pragmatism și creativitate, am creat un text în care cifrele și elementele tangibile sunt parte integrantă dintr-o poveste aproape reală. Am încercat aceea doză fină de umor caracteristică hazului de necaz și un stil lejer, adecvat finalulul cu happy end.

 

Un gând despre „Uneori îmi vine să îmi construiesc o casă în fiecare zi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s