Ritualul dimineților devreme

Am o personalitate puternic definită de suișuri, coborâșuri și multe întrebări existențiale. În fața cafelei fierbinți, mă întreb în fiecare dimineață, cum oare îmi va fi ziua. Apoi găsesc milioane de răspunsuri la o sumedenie de întrebări nepuse. Pe scurt, sunt un băutor de cafea de modă veche, împiedicat într-o tonă de amintiri. Cafeaua îmi place îndulcită cu miere, fiartă într-un ibric albstru, puțin scorojit, așezat direct pe o flacără albastră.

Sunt de modă veche și o asum !

Caracterul meu este uneori peste limita acceptabilității generale și atunci realizez că, metaforic vorbind, am tăria cafelei extrase din bobul de cafea proaspăt măcinat. Privesc în zare și-mi doresc, deodată, să accept schimbarea. Îmi promit solemn că voi alterna senzațiile și sentimentele create de gust.

Mâine, de exemplu, îmi voi comanda pe magazinul online magNET.ro un espressor automat Philips  EP2235, să pot testa cele 3 tipuri de cafea pe care le știe prepara. Voi adăuga puțin lapte și, datorită sistemului „latte go” integrat,  voi putea simți gustul în următoarea secundă.

Sursa foto : magNET

Ador lucrurile simple: sistemul de lapte LatteGo sună bine și este compus din doar 2 piese iar spuma de lapte fină iese cremoasă. De fapt, ador o sumedenie de lucuri simple și mărunte.  Ador boabele proaspete, ador intensitatea ajustabilă a aromei,  ador componente expressorului, lavabile în maşină, ador felul meu ciudat de a provoca schimbarea numai imaginându-mi că de mâine voi alterna senzațiile.

Sursa foto : magNET

Ador, sorb și continui să visez. Mâine, între două căni, mă voi juca cu afișajul táctil al mașinii de creat vise în aburul cafelei și îi voi încerca toate posibilitățile.

Trăiesc intens într-o mare de posibilităti cu arome intense. Ador aroma de proaspăt și senzația zilei care abia începe! Ador și sorb. Sorb și râd. Îmi place senzația discretă a posibilităților fără de sfârșit. Îmi place să știu că de mâine voi putea avea propria mea râșniță ceramică de cafea. La a treia ceașcă, mă întreb în gând până unde mă poate duce imaginația. Răspund și sorb : imaginația mă poate duce foarte departe!  Asta e evident căci întrebări găsesc mereu, mari cât casa. Mă întreb și continui să visez. În realitate, ritualul meu zilnic începe mereu cu o cană de cafea.  O cană, doua, trei,  apoi totul trece de parca n-ar fi fost. Azi zarea e încă tulbure dar în casă miroase a proaspăt râșnit. Încerc să înțeleg schimbarea și găsesc răspunsul, odată ieșită din vis.

Sursa foto : magNET

Comand expressorul și revin brusc la realitate.

Unele vise devin brusc realitate și asta îmi provoacă o stare de bine subită. Accept și sorb. A venit pe nerăsuflate toamna iar eu am mai îmbătranit un pic între timp. Îmi repet mental că vârsta e doar un număr și sorb. Sorb și râd. Sună telefonul, îl las să sune, continui să sorb și să îmi amintesc. Nu recunosc numărul, nu recunosc epoca, anii se amestecă printre pleope și devin, deodată, a naibii de melancolică. De cand mă stiu am fost cu un pas în urma prezentului, mereu îndrăgostită de un ieri deformat complet de un azi în continuă mișcare.

Sorb din cafeaua dimineților răcoroase de toamnă și privesc departe, demul, cu ochii lipiți de frunze și frunzele lipite de călcaie înghesuite în bocanci desprăfuiti îmi gâdilă, din nou, amintiri înecate într-o ceașcă de cafea. Erau vremuri reci și boabele de cafea erau rare. Părinții făceau mereu troc de boabe mici și noi, la fel de mici pe vremea aceea, nu înțelegeam regulile jocului dar știam de bucuria din spatele aromei fine și asta era tot ce conta. De acolo mi se trage dependența de aburul fin al dimineților devreme!

Cu gândul la un ieri demult apus, îmi fac planuri pentru un mâine deja trasat.  Îmi simt nasul  lipit de gemul rece și încep, încet-încet, să adulmec ziua care abia începe. Îmi plac planurile născute din senzația de bine a unui nou început și toate amintirile stârnite de mirosul de proaspăt râșnit.

Sunt de modă veche și o asum !

Articol scris pentru Superblog 2019, proba magNET

 

2 gânduri despre „Ritualul dimineților devreme

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s