021 9111 …  de unde știu acest număr

021 9111 …  de unde știu acest număr ? De ce știu acest număr? Ce reprezintă acest număr?

Îmi aduc aminte doar de un mare “poc” urmat de o bufnitură și apoi de o înjurătură. Deschid ochii cu teamă, de pe trecerea de pietoni un om mă privește cu teamă. Mi-e teamă să întorc capul în stânga, privesc doar drept înainte.

021 9111, de unde știu acest număr? De ce știu acest număr? De ce îmi amintesc de el în acest moment?

Îmi aud gândurile, Paul încă înjură în stânga mea. Eu n-am carnet dar sunt mâna lui dreapta. Din copilărie mi se trage.

Sursa foto : Autonom

Undeva prin clasa a șaptea am făcut parte din patrula de circulație. Câștigam la toate concursurile, ajunsesem o dată și la faza pe țară și ne clasasem pe locul doi. Dacă ar fi existat faza mondială, am fi fost sigur printre primii zece. Eu eram foarte bună la teorie, ceilalți erau foarte buni la condus. Nu știusem multă vreme că nu-s bună la condus. Nu realizasem ce șofer catastrofic eram decât în momentul în care a trebuit să conduc un cart. Cursurile de carturi aveau loc la Palatul Pionierilor din Brașov, un loc mirific, așezat undeva spre drumul de Poiană. Era un fel de castel ascuns în pădure, pista de cart era așezată într-un vârf de munte, o platformă rotundă ascunsă de copaci, pe buza unei prăpăstii iar instructurul era un tip la vreo patruzeci de ani, cu o mustață stufoasă.

Înainte de a mă urca în cart, îmi dăduse toate detaliile: cum să folosesc ambreiajul, accelerația, cum să opresc. În teorie totul suna perfect. Știam pe de rost toate etapele, toate regulile. Odată ajunsă în cart însă, situația devenise catastrofală. Conduceam mașinăria aia mică fix pe buza prăpastiei, luam curbele în ultimul moment, acceleram până la capăt și opream brusc. Până să opresc prima oară și să-l privesc pe instructor, nu realizasem ce catastrofă de șofer de cart eram. Instructorul își făcuse cruce de trei ori și-mi spusese să nu mai conduc niciodată.

L-am ascultat atent pe instructorul de cart și n-am mai condus niciodată. „Să nu fiu o catastrofă în plus” răspund de fiecare dată când mă întreabă cineva. „Catastrofe sunt destule”.

Nu sunt o catastrofă în plus dar cunosc toate regulile pe de rost. Ca să știu dacă se aplică, trebuie să înțeleg ce se întâmplă.

Ies din mașină și constat. Un 4×4 utlimul răcnet, ne-a izbit violent din spate. Noi nu aveam viteză mare, el avea. Noi am oprit brusc la o trecere de pietoni, el a intrat în noi. Frontal spate, foarte păgubos. Există mulți pietoni cu capul în nori.

021 9111 …  de unde știu acest număr ? De ce știu acest număr? Ce reprezintă acest număr?

Ceva, în subconștientul meu, face o conexiune.

În spatele numărului 021 9111 exista multe servicii accesibile printr-un singur număr de telefon .

  • Asistență rutieră 24/7 în România și în Uniunea Europeană
  • Tractare, depanare, auto de inlocuire, door to Door și repatriere
  • 16 platforme proprii disponibile la nivel național și o rețea de parteneri cu experiență în domeniu
  • Peste 70.000 de tractări și 200.000 de mașini gestionate în 14 ani de experiență
  • Auto de înlocuire asigurată printr-o rețea națională de peste 40 de agenții de închirieri mașini, dintr-o flotă de peste 9000 de mașini cu vârstă medie de un an
  • Personal specializat

Prin numărul de asistență rutieră 0219111 ai acces la nivel național la toate serviciile necesare în cazul unui accident: asistență rutieră, platformă, tractare, depanare și auto de înlocuire

Amintirile revin.  Am avut un accident, sunt bine. Paul, șoferul, e bine. Disperat că „boul asta” i-a  îndoit portiera, dar bine. Mașina însă, nu e bine. E lovită rău. Îndoită rău. Paradită. 021 9111 …  de unde știu acest număr ? De ce știu acest număr? Ce reprezintă acest număr pentru mine? Mereu am fost bună la teorie. Mereu am învățat pe de rost toate regulile.

Beneficiezi fără niciun cost de auto de înlocuire, dacă ești partea păgubita într-un accident rutier, simplu, în doar 4 pași. Costul este decontat de asiguratorul șoferului vinovat.

Eu știu ce drepturi am, trebuie să știu, să spun mai departe. Sunt un Oracol ambulant și îi spun lui Paul să sune la 021 9111 . Avem dreptul prin lege la o mașină de înlocuire. Nu suntem noi vinovații. Noi doar am respectat regulile. „Boul acela” gonea că un nebun.  Noi doar am oprit la trecerea de pietoni. Asta e regula. Să acorzi prioritate pietonilor. Asta se știe, e scris in lege. Eu cunosc și legile și drepturile. Mereu am fost tocilara familiei și asta m-a scos din multe necazuri.

Tu știai că ai acest drept prin lege? Sub 1% din șoferi știu asta. Dă informația mai departe și apropiaților tăi! 

 

Text scris pentru Spring Superblog 2020, proba Autonom

 

 

Un gând despre „021 9111 …  de unde știu acest număr

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s