Pentru că îmi pasă !

Săptămâna trecută am promovat cel puțin trei producători locali și am comandat prin messanger, direct de la producător : 5 legaturi de mărar, trei legături de ceapă, cinci salate și cinci legături de ridichi. De ce ? Pentru că îmi pasă.

Săptămâna aceasta vreau să vă povestesc despre inițiativa celor de la Autonom de a susține ONG-urile. Oferta lor constă în punerea la dispoziție pentru închiriere gratuită (timp de 3 luni, cu posibilitatea de prelungire) a mașinilor din flota Autonom din toată țara, pentru acele ONG-uri și fundații care au nevoie de mobilitate în misiunea lor, în lupta împotriva Coronavirusului. Flota este variată, de la autoturisme și SUV-uri, la van-uri pentru transport marfă și pick-up-uri. Pentru siguranța tuturor colegilor s-au luat următoarele măsuri de prevenire împotriva COVID-19 în Autonom:

  • După fiecare preluare/transfer, mașinile sunt dezinfectate, acordându-se o atenție deosebită tuturor mânerelor, volanului, bordului, schimbătorului de viteze și portbagajului.
  • După dezinfectare, fiecare mașină de închiriat rămâne obligatoriu timp de minimum 24 de ore în parcare, pentru neutralizare, înainte de a fi predată unui alt client.
  • Mașinile preluate de la clienți în regimul D2D (door-to-door) sunt dezinfectate înainte de preluarea de la client și încă o dată la sediul Autonom, înainte de predare. Ulterior, recomandăm ca mașinile să rămână neutilizate de către client timp de 24 h de la predare.
  • Toate cheile mașinilor, precum și documentele auto, sunt dezinfectate și neutralizate înainte de a ajunge la următorul client.
  • Șoferii noștri au primit numeroase informări, precum și mijloace de protecție (dezinfectant pentru suprafețe, măști de protecție, șervețele și dezinfectant pentru mâini atât pentru ei, cât și pentru pasageri).
  • Colegii din agenții vor purta de fiecare dată mănuși chirurgicale noi în gestionarea mașinilor și vor păstra distanța socială necesară în interacțiunea cu clienții

Pentru mai multe informații :

De ce vă spun toate acestea ? Pentru că îmi pasă.  Imi pasă pentru că trăim momente grele în care fiecare gest contează.

 

În momentul în care a început nebunia cu corona virusul 19, am simțit cum, încet, încet, a început, de fapt și de drept, și un al treilea război mondial. Un război tăcut cu o formă de suferință diferită, uneori contagioasă, întotdeauna foarte dureroasă, în care cei din linia întâi sunt cei care fac tot posibilul ca viața noastră, a celorlalți, să fie posibilă în condiții cât mai aproape de o normalitate pe care toți încercăm să o reconstituim.

Cine sunt ei, cei din linia întâi? Sunt toți acei oameni fără de care nu se poate. De multe ori m-am întrebat dacă există oameni fără de care nu se poate și întotdeauna am ajuns la concluzia că fiecare om are o menire bine definită, că fiecare om contribuie în felul lui la bunul mers al lucrurilor. În momente de criză însă, ordinea firească a lucrurilor, acea normalitate de care vorbeam mai sus, regulile care guvernează omenirea și scara valorilor sunt toate zbuciumate. Vremurile de criză sunt acel reset necesar care aduce totul la punctul zero.

Punctul din care s-au construit toate. În momente de criză nu mai contează decat supraviețuirea. Și acei oameni din linia întâi sunt cei fără de care nu există supraviețuire. Fără de care nu există sănătate. Fără de care nu există hrană. Fără de care nu vom mai putea exista noi, toți ceilalți.

În aceste condiții de punct zero mă puteți întreba poate la ce mai servim noi, toți ceilalți? În ce fel, noi, toți ceilalți, ne putem simți utili? În ce fel, noi toți ceilalți, putem susține aceste vremuri sumbre? Ei bine, noi, toți ceilalți, îi putem susține pe cei din linia întâi contribuind, fiecare în parte, ajutând. Contribuind la buna desfășurare a activității celor din linia întâi.

Dacă mă întrebați pe mine, nici eu nu sunt în linia întâi, pentru că, în acest punct zero al omenirii, ceea ce fac eu în mod constant, zilnic de la 8 la 17, nu este de necesitate maximă. Dar eu, cea din rândul doi, sau trei, eu, cea din fundul sălii, eu am decis să îi ajut, cum pot eu mai bine pe cei din linia întâi și să îi promovez pe cei care, ca și mine, îi susțin pe cei din linia întâi. De ce ? Pentru că îmi pasă.

#SpreadTheNews !

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2020, proba Autonom

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s