În anunț scrie clar Otopeni !

⁃ Cum, domnule, Tunari? În anunț scrie clar Otopeni !

⁃ Ah, înțeleg dragă doamnă, dumneavoastră căutați de puțin timp, încă nu știți cum stă treaba. Cei ce caută de ceva timp știu foarte bine că Otopeni înseamnă Tunari. În Otopeni nu se mai construiesc case noi decât dincolo de DN1, în Odăi dragă doamnă. Cei ce vin la noi sunt familii cu copii și apreciază cadrul plăcut și accesul facil la scoli și transport.

Eu una nu apreciez deloc tonul arogant al agentului imobiliar. Îi răspund nervoasă că nu mi se pare un motiv viabil să minți clientul cu bună știință. Tunari-ul e una, Otopeni-ul e cu totul altceva. Îmi răspunde pe un ton la fel de arogant.

⁃ Nici nu știți dumneavoastră ce nebunie e în acest moment cu casele. Avem zeci de clienți, muncim ca nebunii. De când cu Covid – ul ăsta toată lumea vrea la casă.

Știam. Îmi spusese Igor, agentul imobiliar născut la Chișinău care încercase să mă tragă în piept cu douăzeci de metri pătrați. Numărase și terasele în spațiul locuibil util. Cu el nu mă certasem, nu fusese arogant. Cu ăsta însă, cel care mă lua de sus, mă cert. Îi spun clar și apăsat că nu e corect ceea ce face și închid. Nu-s chiar atât de disperată.

Totul a început când am hotărât să mă mut.

***

De ceva vreme simțeam că-mi pică sufrageria de zece metri pătrați în cap și pereții, colorați în galben, începuseră să mă strângă serios între ei. Era timpul să fac ceva.

O sunasem pe doamna Ionescu, fosta mea vecină de la etajul șase care se mutase la casă, și o întrebasem cum e la casă.

” Cum să fie, e bine, e aer curat și liniște” îmi spusese ea și mă invitase în weekend pe la ea să văd cum e. De nebunia cu agenții imobiliari nu-mi spusese. Asta o aflasem singură, mai târziu. O vizitasem cu prima ocazie și constasem că nu mintea. Era bine la casă. Tare bine era la casă. În drum spre București, așezată pe locul 75, vagonul 424 al intercity – ul 492, decisesem să -mi iau și eu casă.

Apartamentul meu era bine situat, nu-i vorbă, dar nu mai încăpeam. Odată ce am decis să mă mut, am găsit o casă superbă în Otopeni, lângă Mega, ca toate casele din Otopeni de altfel, și am sunat. Așa am dat peste agentul imobiliar care încerca să mă convingă ca Tunari-ul este în Otopeni.

***

Trântesc telefonul enervantă și caut în Odăi. Peste drum de aeroport. E mult mai ieftin și, pentru cei 3% comision, agentul imobiliar e numai lapte și miere. Alt agent. Peste drum de DN1 nu sunt încă prea multe școlli și grădinițe, străzile sunt parțial asfaltate dar casele se predau la semi-cheie , cu apa din puț, fosă, cu grădină. Ce poate fi atât grav? Fac eu restul, cum îmi place. Doar am mai făcut de două ori până acum, cu materiale cumpărate pe Vindem-ieftin.ro .

Nu caut mult și găsesc casa visurilor mele: patru camere, un etaj, două băi, un living de 23 metri pătrați și o bucătărie închisă. Mare și lată, cât să încapă și o masă. Loc de parcare pentru două mașini și o mică grădină. Nu vreau grădină mare, e greu cu întreținerea gazonului. Agentul ține cu dinții de preț, eu, ca orice client care se respectă, caut defectele.

⁃ Domnule, dar nu are pavaj în curte, baia nu e terminată și nici bucătăria

Agentul știe foarte bine și-mi confirmă ca prețul reflectă perfect situația. Ține în continuare la preț iar eu țin să-l enervez. Nu reușesc, are deja marja adăugată.

Sursa foto : Vindem-Ieftin.ro

A doua zi vizitez casa. Casa îmi place, strada nu. Nu-i asfaltată, trec peste, din banii economisiți la casă îmi cumpăr și un 4X4 la mâna a doua. Apoi recapitulez :

O curte de 25 m2 de pavat

O baie de 6 metri de decorat

O bucătărie de 10 metri de utilat

Nu stau chiar atât de rău! Cunosc o echipă de meseriași și materiale bune știu de unde să iau. Mai cumpărasem de două ori de la ei, cu alte ocazii, și acum doresc să cumpăr produse din cel puțin trei categorii din portofoliu. Cer grup dedicat VIP ca să pot beneficia de beneficii suplimentare: consultanță prioritară, condiții speciale la livrare și la produse, vizibilitate în timp real a statusului livrării. Aș putea să trimit direct lista de materiale dar prefer să sun. Îmi răspunde imediat o voce caldă și calmă care se prezintă:

– Sebastian, cu ce vă pot ajuta ?

Îi răspund, la fel de politicos:

– Sunt doamna Iorgu Mariana, client vechi și am nevoie de suport și consultanță la cumpărarea unor materiale de construcții

Sebastian îmi caută numele prin arhivă și mă găsește. Zice:

– Doamna Mariana, bine ați revenit pe la noi, înțeleg că ultima dată ați fost foarte mulțumită de serviciile noastre

Îi răspund.

– Da, am fost foarte mulțumită, marfa a sosit la data prevăzută și a fost de bună calitate

Data trecută mă hotărâsem să pun parchet în sufragerie. Mocheta veche, gri, începuse să se tocească. Îmi doream ceva de calitate dar nu exagerat de scump. „Ieftin nu înseamnă neapărat de proastă calitate”, îmi spusese mai demult doamna Ionescu de la șase. Cum v-am spus, anul trecut își cumpărase casă lângă Câmpina și comandase toate materialele de construcție de pe Vindem-Ieftin.ro. Ei se ocupaseră de tot. Nu tu dureri de cap prin depozitele de materiale, nu tu ambuteiaje în trafic, nu tu spray de nas contra astmului provocat de particulele fine degajate de autoturismele vechi, nu tu cozi la casă, nu tu probleme cu livrarea.

Sursa foto : Vindem-Ieftin.ro

Exact asta era și părerea mea și o mai spusesem. Toată nebunia asta cu căutatul prin „ț-șpe” magazine situate în toate cele patru puncte cardinale ale orașului, cu Vindem-Ieftin.ro nu mai exista. În plus era mai ieftin. Nu mai costa nici depozitarea, nici manipularea, nici logistica.

Scot lista și i-o citesc lui Sebastian : parchet triplustratificat stejar, pavaj combia, gresie bej mată, de dimensiuni mari, faianță cu striuri fine, o cadă retro, un set de cabină de duș Premium, o baterie de cadă Smart., un radiator de baie Banga. Sunt un fan al listelor. Fără ele nu pot să traiesc. Am încercat odată, la insistențele unui nepot și am ratat prânzul de Crăciun.

Îl aud pe Sebastian cum notează. E de modă veche Sebastian, scrie mai întai lista pe carnet și doar apoi încarcă în calculator.

Îmi cere detalii după fiecare articol. I le dau când știu ce anume vreau. Când nu știu, îl las pe el să-și imagineze. O face foarte bine, e meseria lui să intre în capul meu, să răscolească bine și să extragă de acolo ideile principale. Baia, de exemplu, știu că o vreau într-o nuanță de bej. Contrastul însă nu l-am evaluat.

Pardoseala ceramica ARAGON
Sursa foto : Vindem-Ieftin.ro

– Deci, vă mutați la casă, domna Mariana? E mai bine la casă, nu-ți mai bocăne toți vecinii în cap când îți e lumea mai dragă

– Așa este, îi răspund, dar la casă apar alte probleme. Mereu se strică cate ceva când îți e lumea mai dragă. Dar măcar e aer curat și liniște

Sebastian notează în continuare, mă întreabă ce culoare are casa, unde este amplasată, dacă este duplex sau de sine stătătoare, și, la sfârșit îmi spune:

– Ar trebui niște modele pe pereți în baie. Ceva simplu și asimetric, cât să atragă privirea. Cât despre pavajul exterior, vă recomand să fie roșu.

Când termin de dictat, Sebastian recapitulează tot, îmi urează o zi frumoasă și apoi închide.

Până să vină materialele, pun apartamentul la vânzare pe un site specializat în imobiliare, beau un ceai și mă culc.

A doua zi sun la Vindem-Ieftin.ro să urmăresc statusul livrării. Mâine vor sosi materialele! Când să mă bucur, sună telefonul:

⁃ Bună ziua, am văzut că aveți un apartament de vânzare în Pipera

⁃ Cum domnule Pipera, apartamentul e în Voluntari!

Articol scris pentru Superblog 2020, proba Vindem-Ieftin.ro

Un gând despre „În anunț scrie clar Otopeni !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s