În teorie există șanse extrem de mici ca cineva să scape din mâni un telefon portocaliu din ebonită, cu disc la mijloc. În realitate, el îl scăpase. Telefonul nu se făcuse țăndări dar suferise daune colaterale importante din cauza cărora a trebuit să îl lipească cu benzi subțiri de leucoplast roz.
Acela fusese primul lui telefon și de acolo credea el că i se trag toate. De la acel telefon portocaliu cu disc, cu 10 gauri în formă de cerc în care intra fix un deget de adult, nici foarte gras, nici foarte slab, legat cu niște fire scurte de o priză prinsă în perete, cu receptor prins de corpul principal cu un fir spiralat, de culoare bej. De atunci toate telefoanele i se scurgeau printre degete. Acela fusese, după parerea lui, blestemul telefonului portocaliu.
O folie de telefon și o husă pentru telefon, ambele de calitate, te fac să nu arunci pe fereastră un telefon bun
Undeva prin anii nouăzeci, apăruseră primele telefoane mobile. Mici, cu niște carcase extrem de ușor de scăpat din mână. Conform blestemului, scăpase și el pe rând, un Motorola primit cadou de ziua lui, un Nokia de servici și un Samsung la mâna a doua. Toate simțitiseră binișor impactul cu solul. Nokia suferise chiar și impactul cu apa. După aceea nu mai suferise deloc.
În lumea de dincolo a telefoanelor fără husă și fără folie de protecție e liniște și pace.
O folie și o husă de calitate nu te fac arăți ca un neispravit care umblă cu un telefon bandajat
Undeva la începutul secolului douăzeci și unu, se hotărâse să pună capăt „crimelor” și cumpărase o husă de telefon și o folie pentru ecran. Ieftine amândouă, căci el era omul care se uită mereu la bani. Primul telefon ciobit „cu toate că avea husă și folie” a fost un Nokia care s-a încalzit prea tare și a explodat.
A urmat un smartphone din prima generație. Ecranul se spărsese cu husă și cu folie cu tot. Folia se făcuse țăndări, husa se crăpase pe cele două diagonale și el trebuise să lipească telefonul cu scotch ca să mai țină.
Tinuse puțin. Și telefonul lipit, și el în fața remarcilor acide ale prietenilor la adresa telefonului bandajat.
Fără telefon mobil era mort. Fără prieteni era mort. Un nou telefon mobil își mai putea cumpăra, alți prieteni buni, nu. A ales un nou telefon. Scump, ca să nu-și piardă prietenii.
Există leac și pentru omul căruia i se scurg telefoanele printre degete : accesoriile de calitate

Gigi are azi aproape cincizeci de ani și încă i se scurg telefoanele printre degete. Dar azi nu se mai sparg. Privește cu mândrie smartphonul ultimul răcnet din mâna sa și zâmbește satisfăcut. L-a scăpat pe jos de cinci ori săptămâna asta și nu s-a spart. Nici carcasa și nici ecranul nu s-au spart. Nu au suferit daune nici husa UAG Civilian Series iPhone 11 Pro Max Black, ușoară și rezistentă, tratată impotriva picaturilor de apă, construită din materiale de calitate care țin la socuri și zgarieturi și nici folia de protecție Lemontti Flexi-Glass din plastic special, cu o transparență de 100% și funcție antișoc, pe care le-a cumpărat de pe BrandGSM.ro. Locul acela cu un portofoliu de peste 10.000 de produse de calitate din care el a putut alege exact ce îi trebuia. Locul unde el a putut afla cu ușurință detalii despre caracteristicile tehnice ale fiecărui produs și a putut compara. Din toate aceste motive Gigi a ales să cumpere de pe BrandGSM.ro.

Când cumperi produse „no name” , realizezi că „atâta dai, atâta fac”
Site-ul BrandGSM.ro. Gigi l-a descoperit târziu, după ce luase deja ceva „țepe” bune. Cumpărase ani de zile produse „no name” care țineau puțin și nu aveau nici o garanție. Împins de prieteni de la spate, s-a hotărât, într-un final, să-și revizuiască atitudinea în ceea privește lucrurile de calitate.
Gigi este omul care scapă mereu lucrurile din mână și „se uită mereu la bani”. Este neatent prin definiție, mereu cu capul în nori și gândurile aiurea. „Omul căruia i se scurg telefoanele printre degete”. Așa învățaseră să-l numească prietenii lui.
Luni în șir l-au văzut umblând cu telefonul mobil bandajat cu scotch din cauza unei huse ieftine, „no name” care nu rezistase impactului. Luni de zile au râs de el. Într-o bună zi li s-a făcut milă și i-au dat un sfat:
⁃ Ia-ți și tu o husă de telefon ca lumea, una care să nu mai alunece printre degete. Una care să nu se spargă la primul impact și care să protejeze cu adevărat telefonul. Când alegi o husă de telefon, ceea ce este important nu este prețul ci materialele si tehnologiile utilizate pentru a oferi husei o rezistență mărită la șocuri de orice fel, la zgârieturi și la supraîncălziri. Asta este cel mai important.
Așa l-au sfătuit prietenii dar el se încăpățânase „să se uite mereu la bani”. Și întotdeauna a dat greș când se uita numai la bani. Alegea ieftin dar prost.
Azi se bucură că a ascultat sfatul prietenilor. Privește cu mândrie smartphone-ul ultimul răcnet din mâna sa. L-a scăpat pe jos de cinci ori pe jos în ultima săptămână și nu s-a spart. Nici carcasa și nici ecranul nu s-au spart. Nu au suferit daune nici husa și nici folia de protecție pe care le cumpărase de pe BrandGSM.ro.
Își aduce și azi de momentul în care a realizase că ia mereu decizii greșite. Era o zi rece de început de iarnă și el își schimbase din nou telefonul. Cel vechi se făcuse bucăți în contact cu gresia din hol.
O singură husă de calitate și o folie bună costă mai puțin decât cinci huse ieftine și trei folii de proastă calitate
În acea zi, ziua în care a realizat că nu numai prețul contează, ningea. Își trasese niște ghete în picioare, un fular în jurul gâtului și ieșise în strada principală. În prima intersecție, ochii i se lipisera de un afiș mare, cât trei etaje, care spunea: ” Huse și folii de telefon ieftine, nu ratați ocazia”. Nu-i stătea în fire să rateze ceva. Își notase adresa și se îndreptase spre destinație. La destinație era o prăvălie mică și derăpănată, strânsă intre două blocuri din anii optzeci, cu o vitrină prăfuită în care se lăfăiau trei huse ieftine, reduse la jumătate de preț. Își frecase pumnii de bucurie și-și repetase de cinci ori în gând că-i pusese Dumnezeu mâna în cap când îi scosese în cale afacerea vieții. Intrase în prăvălia mică și ceruse cinci huse de telefon și trei folii. Toate, reduse la jumătate. Toate, adunate, îl ținuseră fix o lună.
La sfârșitul lunii făcuse un calcul și-și dăduse seama că iar se lăsase dus de valul prețurilor mici.
Apoi căutase vinovatul. Inițial dăduse vina pe plasticul vechi din care erau făcute husele. Pe calitatea îndoielnică a foliilor care se zgâriau ușor, cu unghia. Apoi realizase că fraierul fusese el. El care se agățase de preț cu ochii închiși fără a pune la socoteala tot restul.
Articol scris pentru Superblog 2020, proba BrandGSM.ro

Un gând despre „El, omul căruia i se scurg telefoanele printre degete”