O frumusețe clasică

Ea este Mara. Are o frumusețe clasică, moștenită de la bunica ei din partea mamei. „O frumusețe care vine din interior și se vede în exterior„, așa spun toți cei care o cunosc.

Prima impresie pe care o făcea bunica ei era mereu aceeași: aducea a zeiță din Grecia Antică. Desigur, nimeni dintre apropiații bunicii nu trăise în Grecia Antică dar toți știau cum arătau zeițele. Frumusețea de zeiță era vizibilă cu ochiul liber: tenul îi era ca pielea de piersică iar ochii îi străluceau jucăuș.

L’image contient peut-être : 1 personne, gros plan
Sursa foto : arhiva personală

Mara este un om obișnuit care respectă regulile oamenilor obișnuiți : s-a născut, a crescut, a iubit iar în jurul vârstei de 26 de ani a început să-i scadă și ei, ca tuturor celorlați, nivelul de acid haluronic din organism, acel acid care menține elasticitatea pielii și care asigură o hidratare optimă. Atunci ea a decis să compenseze aceasta diminuare prin folosirea produselor anti-age special concepute, gama de produse Gerovital H3 Classic de la Farmec, de care s-a îndrăgostit.

De mulți ani le folosește și în fiecare dimineață întinerește. Ca să nu îmbătrânească, în fiecare zi respectă același ritual : dimineața intinde cu două degete o cremă contur ochi și buze, bogată în vitamina E, acid haluronic și juvinity, molecula tinereții, aplică crema lift hidratantă de zi, apoi pleacă spre servici.

Ca de obicei, în Pipera, traficul e infernal dar ea zâmbește și timpul trece mai ușor, așa e făcută ea, să renască din interior, să treacă peste toate greutățile vieții cu un zâmbet în colțul buzelor. Ziua trece repede, ședințe, cafea cu colegii, mici discuții, seara o găsește din nou blocată în trafic, aceeași intersecție, același semafor, cade apoi noaptea peste oraș, peste ea și peste toate gândurile ei, peste toate planurile de viitor și peste toate amintirile.

borcan si cutie crema pentru ten matur uscat ridat gerovital h3 classic
Sursa foto : Farmec

Seară, acasă, își face un ceai de tei și apoi intră în baie, se demachiază, închide ochii să nu-i intre apă în ochi strânge între pleoape rămășițele zilei, momentele decisive ale zilei, apoi deschide ochii și privește chipul din oglindă. Este ea, cea născută acum cincizeci de ani într-un sat de la munte. Ea, cea plecată la studii, în capitală și mai apoi la perfecționare în străinătate. Ea care a bătut străzile Parisului în lung și în lat și care a testat toate cafenelele din jurul Sorbonei, este ea care, la capătul celor doi ani de perfecționare, a obținut o diplomă „magna cum laude”. Anii au trecut peste ea fără să lase urme. Datorită produselor de la Farmec pe care le folosește, are pielea feței încă fină, elastică și hidratată și ochii încă îi strălucesc a chef de viață. Se clătește pe față cu apă rece, se șterge cu un disc și apoi întinde cu două degete crema pentru ten matur, uscat, din gama Gerovital H3 Clasic și-și aducea aminte din nou, și din nou, de bunica ei.

Sursa foto: Farmec

Bunica ei ieșea mereu regina balului. Ca să iasă în fiecare sâmbătă seara regina balului, bunica ei trebuia să sape o groapă pe sub poarta grea, de fontă, a casei situate pe strada Mărășești, undeva la marginea câmpului. Stăpânii aflau abia a doua zi și se supărau pe ea, apoi o pedepseau și o puneau sa spele podelele cu benzină, să scrobeasca rufele și să le albească, apoi uitau, sau se făceau că uită, și ea ieșea din nou regina balului. Era frumoasă bunica ei, atât de frumoasă încât vuia ulița principală. „O frumusețe clasică” spuneau babele pe la porți și ăsta era adevărul. Avea bunica ei ceva ce venea din interior și copleșea. O simplă figură frumoasă nu era îndeajuns să rămână întipărită în mintea tuturor celor întâlniți. Trebuia să fie un caracter deosebit dincolo de pielea perfectă de pe pomeți și de ochii alungiți, atât cât trebuie. Bunica ei le avea pe toate: și pielea și ochii și caracterul. „O frumusețe clasică” spunea lumea și ea încerca să înțeleagă. Nu a cunoscut-o multă vreme pe bunica. Când ea era în clasa a patra, într-un aprilie învolburat, bunica ei s-a dus. „O sfântă” spuneau babele din sat,„doar sfinții mor în duminica Paștelui”, așa spuneau șoptele pe vremea aceea.

Așa era bunica ei. Ea este Mara, un om obișnuit care respectă regulile oamenilor obișnuiți : s-a născut, a crescut, a iubit iar în jurul vârstei de 26 de ani a început să-i scadă și ei, ca tuturor celorlați, nivelul de acid haluronic din organism, acel acid care menține elasticitatea pielii și care asigură o hidratare optimă. Atunci ea a decis să compenseze aceasta diminuare prin folosirea produselor anti-age special concepute de la Farmec.

Articol scris pentru Superblog 2020, proba Farmec

Un gând despre „O frumusețe clasică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s