Kärcher, mon cher

În casă miroase bine, a cacao cu lapte și a pâine prăjită și eu citesc Jules Verne. „Ocolul lumii în optzeci de zile”. In acest timp, SC3, zis și Premium curăță cu abur plita veche de fontă și apoi naște, ca din senin, o furtună de abur pe faianța albă de deasupra chiuvetei, dezlipind abțibildurile mele preferate cu flori și albine, curățând în profunzime și dezinfectând fără alte substanțe chimice, în timp ce WD3 aspiră podeaua roșie din bucătărie iar SC3 Upright Easyfix, aparatul de curățat cu abur, omoară 99,99% din bacteriile din covorul persan din camera mare.

 

Kärcher curatare cu abur, aspirare umeda si uscata.
Sursa foto: Kärcher

E sâmbătă, e zi de curățenie, curățenia care contează, și eu privesc nedumerită în jur și nu înțeleg cum se face că bunica a renunțat la găleata cu apă fierbinte amestecată cu petrol cu care spală, de obicei, pardoseala veche a bucătăriei mici și cum de mama n-a mai pregătit soluția ei magică de bicarbonat amestecat cu apă, „să mai scoată puțin fața faianței ăsteia de pe vremea lui Pazvante”.

„Buni, au evadat personajele !”, strig eu ca din gură de șarpe și aproape că-mi vine să plâng. Mi-am imaginat de atâtea ori că, dacă mi-aș dori ceva foarte tare și aș strânge ochii, s-ar putea întâmpla, încât acum, când pare că se întâmplă, mi se face frică. E adevărat că dintotdeauna am detestat zilele în care mama și bunica întorc casa cu fundul în sus și se spetesc de dimineața până seara să „dea o formă onorabila casei ăsteia”. E adevărat că nu-mi place nici să șterg praful și nici să duc gunoiul și e adevărat că cel mai mult îmi place să citesc, să mă pierd în poveste și să-mi imaginez cum ar fi să fie.

Citește în continuare „Kärcher, mon cher”