A rezona sau a nu rezona, unde-i intrebarea?

Totul a pornit de la faptul că subiectivismul este un termen abstract pentru că ceea ce-l definește este greu de explicat și raportat la ceva de comun stabilit pentru toată lumea. Eu am încercat să-l definesc prin rezonanța aceea care este … sau nu eeste. Când este, e bine că este, când nu este nu poți să-i dai nimănui în cap că nu-i, unde scrie că trebuie să fie? De la rezonanță pornisem.

Și pentru că am simțit nevoia să rezonez în felul meu, am hotărât să realizez propriul meu top al articoleleor participante la Spring Superblog 2017. Asta ca să existe și o rezonanță comparativă.

Topul va ține cont de singurul criteriu al rezonanței la text. Nu alte chestii tehnice legate de link-uri, poze și alte trimiteri. Și nici chestii legate de cât de frumoasă și pozitivă a fost imaginea creată. Doar și numai rezonanța mea la textele lor. Atâta și nimic mai mult. Prinde sau nu prinde. O asum și nu încerc s-o bag pe gât nimănui.

Astea fiind spuse, să rezonam !

Proba 1. ”Cuplul” apă + cafea, element al culturii organizaționale

 

Un pahar sănătos cu apă și-o cafea! Pretexte și efecte   –  Pentru stilul general, fluența textului , umor fin. Super !

   “Doi oameni.  Priviri pe furiș și suflete gata să cuprindă.”    

Nota juriu : 82

La Fântâna – Simbol al respectului față de clienți și angajați…   – Pentru umorul fin, fluența textului și dialogurile foarte bine construite

“Se hidratează femeia asta de zici că-i în cantonament. Mă înjură din priviri și înghite în sec apa… caldă. Călduță, de la robinet. Că altceva nu avem. Înghite, mai că leșină și îmi aruncă săgeți.”

Nota juriu : 90

O zi –  Pentru felul simplu în care sunt redate stări complexe. Pentru umor.

– Ne bucuram că apa noastră  v-a salvat viața.”

Nota juriu : 89

Pute si puturi – Pentru inteligența abordării, a dialogului abstract, pentru umorul fin, neforțat

 “Ce-ti mai tot place sa dai din morisca aia, zici ca esti Don Quijote care se bate cu eolienele pe campurile unde vantul chiar ajuta producerea de curent alternativ!”

Nota juriu : 84

Apă+cafea=deal!!!  – Pentru felul în care s-a pus problema, pentru umorul fin și stilul sarcastic

   “La începutul primăverii, când clienții ieșeau din hibernare căutând oportunități și contracte noi, multinaționala avea programată o întâlnire importantă. “

Nota juriu : 89

Forever in love – apa si cafeaua La Fantana, cuplul de succes al cărui scop este reusita! –  Pentru ușurința cu care curge textul

“Pentru că pare a fi o tânără sofisticată, atât în gesturi, cât și în exprimare, sunt convinsă că și apa de izvor provenind tocmai din munții Serbiei, departe de orice urmă de poluare,  ar încânta-o, ținând cont și de ambalajul elegant și bine gândit al sticlei PET de 0.5 l în care este îmbuteliată.”

Nota juriu : 87

Apa şi cafeaua – cuplu la firul ierbii  – Pentru felul în care curge textul și pentru ideea de “altfel de birou”

  « – Tată, tu eşti diferit! Îi spune Maria. Nu ai un birou stabil, cum au domnii de la oraş. Al tău e peste tot pe unde mergi. Ba la fân, ba la cules de cartofi… îţi bei cafeaua pe unde apuci.”

Nota juriu : 80

Cafeaua nu mai fâsâie-n ibric  –  Pentru simplitatea stilului si umorul fin

 “Dacă ai crezut vreodată că cele mai impresionante cozi de pe pământ sunt cele de la toaletele femeiești din benzinăriile de pe autostrada soarelui – ei bine nu!”

Nota juriu : 89

La fântâna cu Kafune  – Pentru fluiditate, ușurința în exprimare, stilul curgător

 “Ai reuşit, se vede-n ochii tăi! Dar crede-mă, nu-i minune, e Kafune!”

Nota juriu : 89

Secretul fericirii contemporane  – Pentru frazele bine construite, textul fluid care stârnește interesul de a fi citit până la capăt

     “Întrebarea mea este… Dumneavoastră… Dumneavoastră ce fel de apă vreți să fiți?”

Nota juriu : 83

Fiecare femeie are propriile ritualuri de dimineață  – Pentru sarcasmul titlurilor

 “A treia dimensiune a mea este clar genul Snooze”

Nota juriu : 82

Va urma

 

16 gânduri despre „A rezona sau a nu rezona, unde-i intrebarea?

  1. Multumesc pentru apreciere, m-a bucurat!
    E foarte bine venit acest clasament paralel, in definitiv sunt mult mai interesante parerile unor persoane obiective decat notele juriului.
    In viziunea mea, cel mai simpatic si inspirat articol din concurs a fost cel care ocupa locul 2 in topul tau.

    1. Exista multa frustrare de fiecare data cand se anunta notele. Pentru ca exista gusturi si gusturi si gusturile nu se discuta. Asta daca lasam deoparte cazurile in care sunt depunctate greselile legate de “tehnica” : linkuri care lipsesc , linkuri care nu merg , poze care lipsesc. Fiecare sponsor rezoneaza sau nu cu anumit tip de stil si imagine creata. Unii prefera stilul bombastic, articolele documentate. Altii prefera abordarile inedite, stilistic sau prin continut. In ceea ce ma priveste consider ca sunt foarte multe articole bune care trec neobservate. « Bune » in acceptiunea mea, desigur. De unde si idea cu clasamentul in viziunea rezonantei mele. Mult succes !

  2. Sunt plăcut surprinsă de aprecierile pe care le-am găsit aici! Particip pentru prima dată în acest concurs și sunt puțin cam stângace, ce-i drept, dar încrederea a trecut la un alt nivel, când am citit pentru fiecare articol nominalizat în acest top, păreri pertinente și fără subiectivism. Mulțumesc! Și felicitări pentru blog! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s