Jocul

Sa lasam matasea sa ne alunece lin peste toate principiile, atingandu-le trecerea, consumandu-le regulile scrise si nescrise. Sa nu focalizam pe spuma, spuma trece repede – ni s-a explicat odata cu lux de amanunte cum ca berea fara spuma nu si-ar mai merita numele si atunci am raspuns instictiv, « nici noi fara autencitatea actelor nu ne meritam verticalitatea ».

Sa ignoram comparatiile fara rost, avem alte treburi, multe alte treburi. Avem si gheme. Gheme multe, fire incalcite rau. Sa lasam deoparte detaliile, nesemnificativele detalii ,sa dam drumul firelor. Libertatea firelor e complesitoare. Libertatea firelor e molipsitoare. Sa impletim firele in haine colorate, haine cu scop, autentice tinte usor de justificat.

Sa ne jucam de-a cum ar fi sa fim altfel, fara spuma, fara ghemuri, fara comparatii fara rost. Sa apelam la toate mijloacele posibile : suturi, exemple covarsitoare, compatibilitati si incompatibilitati, replici taioase, replici duioase.

Stari. Cat mai multe stari.

Complexitatea sa ne pice manusa, a doua natura in spatele firelor, imposibil de tradus intr-o singura posibilitate, imposibil de explicat intr-un singur adevar, imposibila prin aparente si nuante.

Sa profitam de aparente si nuante, sa creem haosul din aparente si nuante. Sa controlam haosul prin pozitionarea scenica, prin umbre, prin pasi mici si desi, inclinari repetate, inclinari controlate.

Sa aruncam cu carapace in stanga si-n dreapta, sa uitam de carapace, sa lasam scenariile sa ia locul carapacelor si noi sa luam apoi locul scenariilor. Sa dam viata scenariilor. Sa ne interpretam prin prisma scenariilor, multiplicandu-ne in fel si chip.

Sa lasam eu-l sa iasa deasupra principiilor. Sa ne jucam un pic de-a noi. Cu noi. Dincolo de noi.

Tuturor actorilor inca timizi, tuturor actorilor inca nedescoperiti, tuturor celor ce au ceva de aratat, de simtit, de dezlegat, de impartasit, tuturor celor, si nu numai lor : intrebarile nepuse au deja un raspuns: initiativa “Iubita fizica” .

Acest articol a fost scris pentru BlogalInitiative “Cautam bloggerul actor!

Lasă un comentariu